Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
13-01-2010 | Fokwaardendraai januari 2010

De fokwaarde draai van januari bestond met name uit nieuws van Interbull en de Nederlandse indexen. Duitsland en Oostenrijk draaien niet in januari, dus de fokwaarden wijzigden in Duitsland zelf niet veel. Wel werden de Duitse gegevens van november nu in de interbullschatting meegenomen.

Daarin valt - zoals verwacht - nieuwkomer Prohuvo op. Hij steeg maar liefst 131 punten NVI! Hoewel hij het nog met 45 dochters in zijn fokwaarde moet doen, zijn er inmiddels al wat meer geklafd en die lijken hem ook geen windeieren te leggen. Prohuvo fokt bij een mooie plas melk ook goede gehalten. De dochters die tijdens een recente tour door internationale brownswiss kenners werden bekeken konden op veel waardering rekenen. Het waren jeugdige dieren met goede overgangen, lange licht hellende kruizen en steil parallel beenwerk. De uiers waren voldoende vast, van goede textuur, en konden deels achter wat hoger en breder. Wel waren ophangband en speenplaatsing goed.  Prohuvo wordt ook aanbevolen voor kruisingen met Holsteins, en scoort goed voor gehalten, de gezondheidskenmerken en beenwerk. Zijn familie kenmerkt zich dan ook door steevast een goede vruchtbaarheid en hoog eiwit

Ook Vasir, Huray, Juleng, Preferenz en Event hielden zich prima. Juhus is nog altijd de nummer 3 van de lijst, maar zijn sperma is zo goed als op.

In de Nederlandse lijst blijft Encore de lijstaanvoerder. Prossli steeg spectaculair ( +114), dankzij een lichte productiestijging maar vooral door een torenhoge 1e levensduur fokwaarde van 738 dagen! Prossli is een pinkenstier met goede gehalten die niet al te grote brede koeien geeft, maar met name goede uiers en benen, hellende kruizen en laag celgetal.

Ook Erlkoenig verhoogde zijn levensduur, voor hem geldt net als Prossli en ook Etpat dat de uiers, benen en vitaliteit prima zijn, maar de frames iets beknopter.

Etvei steeg weer wat in productie, levensduur en verhoogde ook zijn celgetalfokwaarde naar 106. Zijn fokwaarde bevat 84 nederlandse dochters, waarbij de buitenslandse nog meetellen.LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
07-11-2018 Glarus dochter steelt de show
12-10-2018 Bezoek aan de AHG Jubileumshow
03-10-2018 Eurotier 2018: kaarten beschikbaar
02-10-2018 Brown Swiss op de World Dairy Expo
25-09-2018 Brown Swiss vaarzen gevraagd
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >