Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
15-02-2007 | BS Fokwaarden Februari 2007: Husir aan kop

Husir heeft na zijn debuut in november 3 punten gewonnen en staat bovenaan de Duitse Brown Swiss lijst. Husir is een Hussli zoon uit een Siray dochter uit een hoog producerende en duurzame koe familie. Vooral de mooie productiecijfers helpen hem omhoog. Zoals bekend is zijn uierfokwaarde met 106 net bovengemiddeld, maar zonder grote fouten. Husir dochters lijken voldoende conditie te behouden en de stier wordt wereldwijd ingezet als stiervader.

 

Tussen alle nieuwkomers is er een met apart best exterieur.Egoist. Deze Emerald zoon komt uit Starbuck dochter Lasalle. De L familie van Friedrich Sauter staat bekend om haar hoge eiwit gehalte en excellente exterieur. De lineaire beschrijving van de tot dusver 39 ingeschreven dochters zijn fenomenaal: grote koeien met veel kracht en capaciteit. De kruizen zijn hellend en de benen en klauwen zeer correct. De uiers worden gehouden door een sterke ophangband en tonen goede aanhechting in voor en achteruier. Met +563 kg melk is de productie voldoende en dit in combinatie met een goede vet/ eiwit verhouding. Bijna alle fitness kenmerken zijn goed, alleen het celgetal ligt lager. Egoist is een stier die het exterieur bij voldoende productie op zeer hoog niveau kan brengen.

 

Etvei blijft zeer populair en is als geen andere stier in staat veel melkdrang te combineren met zeer best exterieur en goede fitness kenmerken. Veehouders over de hele wereld zijn bijzonder tevreden met de goed groeiende Etvei kalveren. De proefstierdochters doen het bijzonder goed. Tijdens de vaarzenlijst was het uitvalpercentage van de Etvei dochters slechts 6,5% oftewel 93,5 % kalfde voor de tweede keer!

 

Egiz won iets aan totaal fokwaarde en zijn kwaliteit is het verbeteren van melkdrang en uierkwaliteit aan koeien met voldoende kracht. Allrounder Jublend heeft nu meer dan 3.000 dochters aan de melk. Hij wordt gebruikt in bijna 20 landen, en zijn kracht ligt met name op uier- en uiergezondheidsvlak Ook Hucos bleef stabiel met bijna 3.000 dochters. Hij moest nog wel wat toegeven in het uierbeeld, maar het was bekend dat hij wel functionele maar geen showuiers vererft. Zijn fitness kenmerken zijn zeer goed en de stier verkeerd in goede conditie. Vinner en Etpat (M*) zijn twee andere fitness experts. Vinner is zeer geschikt voor de kruising en biedt datgene wat Holstein fokkers zoeken: eiwit, kracht, goede benen en uiergezondheid.

 

Husjup heeft het in Nederland goed gedaan in de kruising. Hij vererft dan ook niet bijzonder veel melk, maar goede gehalten, gezondheid en exterieur.


LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
14-12-2022 BS fokwaarden december 2022
11-08-2022 Brown Swiss fokwaarden augustus 2022
19-04-2022 200.000 kg voor Brown Swiss koe!
07-04-2022 Brown Swiss fokwaarden april 2022
09-03-2022 Brown Swiss kalveren te koop -- Update 9-3-2022: zijn verkocht!! --
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >