Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
09-04-2010 | Brown Swiss fokwaarden April 2010

Alle stieren zijn ge-update: ofwel de april 2010 fokwaarden zijn te vinden bij de stieren die online beschikbaar zijn.

Hieronder het commentaar van de verse april 2010 index draai:

Brown Swiss fokwaarden april 2010
De fokwaarde draai in Duitsland en Nederland pakte bijzonder goed uit voor Prossli. Hij steeg spectaculair in duurzaamheid en vruchtbaarheid en steeg 3 punten op de Duitse GZW lijst.

Prohuvo  ging zoals al verwacht iets omlaag in de melk, hij steeg in het eiwit fors en kreeg er toch 1 punt GZW bij. Hij verbeterde in zijn persistentie en vererft een zeer goede melkbaarheid.  Op nummer 2 komt een late Hussli zoon door: Hussant. Hij vererft veel melk, heeft een foutloze onderbalk en scoort bovendien goed voor vruchtbaarheid. Helaas is de stier dood en rest een kleine hoeveelheid sperma.

Hussant Otti

Prontus eveneens een Pronto zoon- houdt zich prima, en verbneterde zijn celgetal en levesnduurscores aanzienlijk.

Bij de nieuwere stieren lijkt Payssli ( v. Payoff)  interessant. Hij vererft met name hele goede uiers, en bij een prima productievererving tevens een laag celgetal.

Husir leverde wat punten melksnelheid in, maar staat nog altijd op 119. Hij won flink nop het gebeid van vruchtbaarheid en levensduur

Easton was nieuw bij de vorige draai en wist 4 punten te klimmen. Hoewel hij niet bepaald een gehaltenvererver is, excelleert hij in kg melk, persistentie en levensduur. Ook Jusuv ( v. jublend) was een nieuwkomer in januari. Hij steeg flink voor levensduur, vererft goede benen en is geschikt voor pinken. Zijn halfbroers Juwel en Jubev doen het ook goed. Hoewel Jublem de hoogste Jublend zoon is, is zijn melksnelheid een aandachtspunt.


Preferenz hield zich goed staande en verbeterde zijn levensduur nog 3 punten. Hij is een goede allrounder met zeer goede melkbaarheid, correct in uiers en benen en prima secundaire kenmerken.

De productieverervers Juleng, Vasir en Huray leverden alledrie 1 puntje GZW in. Hun oudste dochters zijn goed op weg in hun 3e lactatie. Juleng, moest wat inleveren voor vruchtbaarheid. Huray zakte licht in de melk en Vasir ging van 111 naar 107 voor celgetal. Verder blijven ze op alle fronten constant en bieden ze een royale  productievererving met goede frames en alledrie prima uiers.

Event steeg 2 punten, met name door iets meer productie en levensduur. Zijn dochters bevinden zich in de 3e lactatie.

Etvei kreeg er zon 2000 dochters bij, en moest over de hele linie inleveren. Wel verbeterde zijn melkbaarheid nog een paar punten. De dochters in Nederland produceren prima met goede gehalten.  Encore is nog steeds de lijstaanvoerder in Nederland, en steeg weer wat in levensduur. Aangezien zijn dochters voldoende informatie in de 3e lijst aanleveren, verwachten we geen verdere stijging in de productie. Zijn laatrijpe productieontwikkeling combineert hij met uitmuntende gehalten en goede gezondheidseigenschappen.LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
07-12-2023 BS fokwaarden december 2023
26-07-2023 Duitse Verdi en Jucator aan kop in Italie
14-12-2022 BS fokwaarden december 2022
11-08-2022 Brown Swiss fokwaarden augustus 2022
19-04-2022 200.000 kg voor Brown Swiss koe!
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >