Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
05-04-2011 | Nieuwe fokwaarden april 2011

Index draai brown Swiss
Bovenaan de Duitse čn de interbull lijst prijkt Prohuvo nog altijd met zeer allround cijfers. Met zijn hoge eiwit, goede melkbaarheid en levensduur is hij een zekere factor.  Zijn eerste dochters zijn net de 3e lactatie ingegaan, dat zorgde voor licht verlies in melk maar de Prohuvo dochters hebben laten zien persistent te zijn.  Voor benen is hij een prima keus, de uiers zijn goed. Prohuvo leeft niet meer, er is echter nog een kleine voorraad.  Hussant staat op nummer 2 en is een enorme melkvererver. In het exterieur lijkt het ook goed, maar helaas is zijn celgetal fokwaarde nog aan de lage kant.

Ook Vigor heeft nog meer Duitse en Oostenrijkse  dochters, en ook in Nederland zijn er diverse aan de melk. De melkbaarheid is wat gestegen (DEU: 97, NLD : 93) . Zijn dochters hebben prima uiers en benen en een laag celgetal.

Padua was de vorige keer nieuw en werkte zich naar plek 3 in de Duitse lijst.  Hij vererft  prima eiwit, een goede melkbaarheid en is voor levensduur, celgetal,  persistentie en vruchtbaarheid zeer allround.  Hij vererft royaal ontwikkelde koeien met goede uiers en benen. In het kruis ligt het aandachtspunt.  Padua komt nieuw op onze stierenkaart, maar is beperkt beschikbaar.  Huray pakte een punt winst  met wederom een groep fokstierdochters.  Hij is een echte melkvererver, geschikt voor pinken en  met compleet exterieur. Houdt rekening met iets lagere uiergezondheid.

Prossli moest iets toegeven in de melk en had  in Nederland iets last van de fokwaardeaanpassingen, vooral voor levensduur leverde hij daardoor in.  Evengoed staat ie nog torenhoog.  Met inachtnemening van de melkbaarheid  blijft ie een allround pinkenstier .  Etpat blijft de hoogste stier met fokstierdochters in de Duist Oostenrijkse lijst, en hield zich prima. Hij is een foutloze allrounder, kan op pinken en fokt compacte goedgeuierde koeien met harde benen. 

Zijn halfbroer Payout moest voor productie iets inleveren, met name door een wat lagere persistentie. Verder lijkt hij een allrounder op exterieur; wel een vlakkere kruisligging maar goede uiers en benen en niet te groot.

Preferenz won iets met fokstierdochters, vooral op het fitness vlak ging hij omhoog.  Hij is als prima allround pinkenstier inzetbaar en heeft geen grote fouten. LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
07-12-2023 BS fokwaarden december 2023
26-07-2023 Duitse Verdi en Jucator aan kop in Italie
14-12-2022 BS fokwaarden december 2022
11-08-2022 Brown Swiss fokwaarden augustus 2022
19-04-2022 200.000 kg voor Brown Swiss koe!
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >