Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
17-10-2011 | Dochtertour Etall

Terwijl  München en omstreken aan het bijkomen was van het Oktoberfest gingen Brown Swiss kenners uit 5 verschillende landen begin Oktober op pad om dochters te bekijken van de stier Etall.

De stier is gefokt door Georg Fichtl uit Osterzell en dat was de eerste halte van de tour. Niet alleen troffen we daar moeder Kobra en haar volle zus Korsa aan, maar ook andere familie leden. Verder werden hier een 4 tal Etall dochters aan het voerhek getoond. Kobra stond droog van haar 10e kalf en had inmiddels 128.000 kg gegeven met 3,78 % eiwit! Haar volle zus Korsa was inmiddels al bij 130.000 kg levensproductie met 3,55 % eiwit.  Ook de 3e volle zus Karina heeft royaal de 100.000 kg overschreden met 3,67 % eiwit maar leeft inmiddels niet meer. 

Denmark Kobra droog van 10e kalf

Naast Kobra zagen we ook haar 2 dochters van Premium, haar Moiado dochter en de volle zussen van de proefstieren Hardrock (v. Huray) en Viator (v. Vinozak).  De laatste was een zeer sterke vaars met een prima vast aangehecht uier en gaf in haar eerste controle al 36 kg melk!

Korine *v. Vinozak) , volle zus Viator

De hele familie kon overtuigen met lengte en hardheid in de frames met een goede bovenbouw, licht hellende lange kruizen met voldoende breedte en prima uiers en benen.

Gedurende de dag hebben we in totaal  11 Etall dochters gezien. Steevast waren ze voldoende tot zeer goed ontwikkeld en voorzien van een goede bovenbouw en lange kruizen. De helling varieerde van licht hellend tot vlak, oplopende kruizen hebben we niet gezien, draaierpositie was meestal correct. De kruisbreedte was bij een 3 tal aan de smallere kant en bij de rest voldoende. Allemaal beschikten ze over een diepe voorhand die in breedte en upstanding varieerde. De capaciteit in de middenhand was bij alle dieren zeer goed.  Het uierbeeld  was samengevat prima. Steevast werden ze hoog boven de hak gedragen. Van voren waren ze af toe aan de korte kant maar wel vast aangehecht en van goede textuur. Van achteren waren ze gemiddeld tot voldoende hoog en soms mochten ze iets breder zijn. Hoewel de ophangband bij enkele dochters weliswaar niet helemaal tot bovenaan doorzette, was hij onderin wel steeds duidelijk zichtbaar.  De spenen waren goed geplaatst, van achteren soms zelfs iets wijder en neigden qua lengte eerder naar de langere als de korte kant.

Ettal Kita

Het beenwerk was correct van stand en bij een deel van de vaarzen licht gekromd. De klauwen waren goed gesloten,  bij enkele dieren aan de iets platter maar de beweging was prima.

Op het KI station hebben Etall bekeken die zich als harde stier met veel lengte, upstanding en jeugd presenteerde. Ook werden de stieren Huray, Padua, Dynamit en Wachau voorgeleid.  Huray bleek op 9 jarige leeftijd nog bijzonder vitaal en sterk, zeker voor een stier die enorm veel produceert. 

Etall

Voor de uitnodiging en de perfecte organisatie van deze dochtertour bedanken we nogmaals Susanne Böhm van KI Greifenberg en Katrin Thoma van Spermex !

Onderstaande de overige Etal dochters:

Etall SalomeEtall Inka FichtlLAATSTE NIEUWS
Datum Titel
14-12-2022 BS fokwaarden december 2022
11-08-2022 Brown Swiss fokwaarden augustus 2022
19-04-2022 200.000 kg voor Brown Swiss koe!
07-04-2022 Brown Swiss fokwaarden april 2022
09-03-2022 Brown Swiss kalveren te koop -- Update 9-3-2022: zijn verkocht!! --
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >