Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
11-07-2012 | Huray geeft visitekaartje af in Zwolle

Het optreden van Huray op de NRM in Zwolle is enorm geslaagd.  Wie er niet bij kon zijn kan de video online bekijken

We kijken we met veel genoegen terug op het debuut van de nummer 1 stier van Duitsland op Nederlandse bodem. Ondanks nog slechts weinig gekalfde dochters hebben 10.000 bezoekers kunnen zien wat de stier en het Brown Swiss ras in Nederland kunnen klaarspelen.

Een unieke kans die ons mogelijk werd gemaakt dankzij de hulp van vele tientallen enthousiaste veehouders en medewerkers. Allen hartelijk dank hiervoor!

Ook de pers was zeer positief. De frame's, de kruizen, de benen en de klauwen werden unaniem geroemd. Het panel van Melkveemagazine gaf de Huray groep met gemiddeld 6,7 een dikke voldoende, en varieerde tussen 6,0 en 8,0.

Boerderij: " GGI toont van Huray een fraaie groep: sterke vaarzen met prima kruispartijen die vlot stappen. Naast 3 zuivere brown Swiss koeien lopen er twee kruislingen uit Holstein koeien. De kruislingen zijn duidelijk lichter en bezitten minder fraaie uiers dan de zuivere vaarzen"

Veeteelt  kopt  met " Lenige dochtergroep van Brownswisslijstaamnvoerder Huray"  en vervolgt: "...De vaarzen waren vers en iets overbouwd en straalden erg veel jeugd uit. Het beenwerk - hoe kan het ook anders bij Brown Swiss - was knalhard waardoor de dieren zich lenig door de ring bewogen. De uiers waren het minst sterke onderdeel. In de afwerking en ook de speenplaatsing was de groep niet onberispelijk.

 LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
04-12-2019 Indexdraai Brown Swiss dec 2019
18-11-2019 Beste dochtergroepen in Buchloe
05-11-2019 Brown Swiss: samen sterk in Europa
30-10-2019 Halve NRM groep behaalt 100 ton
21-10-2019 Jungzuchter Brown Swiss Show
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >