Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
02-04-2014 | Nationale Brown Swiss show

Afgelopen weekend vond in Kempten het Europees congres van Brown Swiss fokkers en de Nationale Brown Swiss show plaats. Duizenden bezoekers uit tientallen landen bevolkten de tribunes : hier werd Braunvieh gevierd! Ze zagen zeer goede dochtergroepen, maakten een prachtige veiling mee en zagen uiteindelijk na een fantastische showdag Egiz Selina Algemeen Kampioene worden.  De derde kalfskoe van Micheal Eberle was kampioene in de middenklasse en eveneens een beste productiekoe met gemiddeld over 3 jaar: 12.058 kg melk met 4,10 % vet en 3,87 % eiwit!  De jury verkoos haar in het Algemeen Kampioenschap boven de 7e kalfs Ace Baerchen van Josef Berchtold, die kampioene werd bij de oudere koeien.

De overwinning was voor de Nederlandse bezoekers extra speciaal: een prachtig Brookingskalf uit Egiz Selina werd op de veilingavond voorafgaand aan de show door GGI-Holland aangekocht voor een Nederlandse liefhebber.

 Een uitgebreide reportage is te bekijken op de facebookpagina van Spermex

Bekijk meer foto's van de show

Bekijk de uitslagen

Egiz Selina:


Ace Baerchen, 7e kalfs:GGI was met 15 mensen van de partij en samen met Spermex gasten uit Australie, Canada, Engeland en Noord Ierland bezochten we diverse bedrijven en het KI Station Greifenberg (BSG) waar we stieren als o.a. Hardrock, Harley, Jaguar en lest but not least Huray te zien kregen.


LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
24-11-2021 Brown Swiss kruisingen na Holsteins het productiefst
17-11-2021 Duitse stieren bovenaan Europese lijsten
18-10-2021 Prachtige dekstieren te koop
26-09-2021 Dekrijpe Brown Swiss stier te koop (verkocht)
19-08-2021 Prachtige zuivere dekstieren te koop (verkocht)
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >