Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
09-04-2015 | Fokwaarden april 2015
De nieuwe fokwaarden zijn bij de stierpagina's bijgewerkt.

Bekijk de Duitse Toplijst met beschikbare Duitse stieren

De fokwaardeschatting bij Brown Swiss leverde in Beieren niet veel wijzigingen op in de top. HARLEY (Huray x President) blijft met zijn enorme productievererving de nummer 1. Hij verbeterde nogmaals zijn melkbaarheid en uiergezondheid. Op nummer 2 staat PUCK (Prejula x Hucos) met eveneens veel melk en qua bloedvoering alternatief gefokt. Op 3 staat good old HURAY.

VOICE  kwam vorige keer door met wat weinig dochters. Nu heeft hij ruim 150 vaarzen aan de melk en zelfs al enkele 2e kalfs dieren. Hij leverde weliswaar wat melk in maar zijn hoge eiwit van +0,19 is zeer welkom in de lijst. Bovendien heeft hij nog steeds zeer hoge fokwaarden voor levensduur en uiergezondheid. Voice fokt goed aangehechte uiers met prima ophangband en speenplaatsing en zijn dochters worden makkelijk weer drachtig. Nieuw was vorige draai ook HALLELUJA (Huray x President). Hij nam iets gas terug over de hele breedte maar is een goede allrounder op hoog niveau. Zijn positieve eiwit, aAa 651 en kappacaseïne BB maken hem zeer aantrekkelijk. Zijn melkbaarheid is met 97 duidelijk beter dan zijn genomiccijfers aangaven.

Met VASSLI en VANPARI komen enkele jonge VASIR zonen om de hoek kijken. Beide hebben nog niet heel veel dochters maar lijken veelbelovend. Ook hun broer VAPIANO (Vasir x Payoff) heeft zijn eerste fokwaarde. Met 87 dochters kon hij zijn genomic cijfers prima op peil houden en wist in celgetal en levensduur nog flink te stijgen. Hij fokt zeer veel melk en vererft enorme breedte in de kruizen. De uiers zijn goed aangehecht en bezitten wat langere spenen.

HACKER is één van de beste Huray zonen. Hij zakte iets in levensduur maar wist zijn celgetal te verhogen. Hacker vererft veel kracht, is geschikt voor gebruik op Holsteins en tevens gesekst beschikbaar.

JAGUAR moest vorige draai wat inboeten, maar wist dat nu weer grotendeels goed te maken. Als JULENG zoon is hij een geweldige uierverbeteraar en hij vererft bovendien sterk beenwerk. Ook zijn productievererving is zeer solide met een goede plas melk met ruim positief eiwit. In de gezondheidskenmerken steeg hij weer wat, zodat hij als allround pinkenstier op de kaart staat.

De allerbeste uiervererver blijft PAYSSLI, met zijn bijna 10 jaar een stabiele waarde in de Duitse lijst. Ook hij kenmerkt zich door zijn allround profiel, hoewel hij minder geschikt is als pinkenstier.

PROTEUS kreeg er een golf fokstierdochters bij en heeft nu ruim 400 dochters. Hij bleef prima in het zadel en steeg zelfs nog wat voor levensduur. JOSCHKA heeft nog geen fokstierdochters en bleef stabiel. 


LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
14-12-2022 BS fokwaarden december 2022
11-08-2022 Brown Swiss fokwaarden augustus 2022
19-04-2022 200.000 kg voor Brown Swiss koe!
07-04-2022 Brown Swiss fokwaarden april 2022
09-03-2022 Brown Swiss kalveren te koop -- Update 9-3-2022: zijn verkocht!! --
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >