Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
20-11-2007 | Indexdraai november : Hucos aan kop
De indexdraai van november bevatte een grote winst voor outcross stier HUCOS. Hoewel hij al enige tijd met zijn fokstierdochters bewezen had dat zijn duurzaamheid en fitnesskenmerken onovertroffen zijn, steeg hij nogmaals 6 punten RZN (duurzaamheid) en daarmee voert hij nu alle stieren uit de Duits/ Oostenrijkse lijst aan. Ook zijn uierfokwaarde ging nog wat omhoog en zijn productiefokwaarden bewijzen de persistentie van zijn sterke dochters. Op nummer 2 staat de inmiddels overleden EMEROG, die dankzij hogere persistentie in kg melk steeg.  ETPAT steeg wat in duurzaamheid en wordt gevolgd door 3 Hussli zonen.

Onder de HUSSLI zonen tevens HUSJET die in uiers, beenwerk en duurzaamheid wat steeg, maar in persistentie een veer moest laten. VINNER daarentegen blijft constant en verbeterde ook zijn duurzaamheid (+3 RZN) en uierfokwaarde (+ 3).  ETVEI heeft de eerste fokperiode dochters aan de melk maar die veranderen nog niets aan zijn fokwaarde. Hij steeg met name door zijn proefperiode dochters nog wat in duurzaamheid.

JUBLEND kreeg er alleen in Duitsland al 900 dochters bij en verloor op een aantal kenmerken licht, waaronder celgetal ( nog steeds 118 RZS).  Hij heeft nu in Nederland een kleine 100 gekalfde dochters wat veel belovend lijkt. Om een goede indruk te krijgen hoe ze zijn en hoe ze het doen gaan we de komende tijd op tournee. We hebben er al een aantal bekeken, wat goed leek maar we willen er meer zien! Melkt u ze?.... dan hoort u nog van ons!    Hoewel Jublend dood is, is er nog voldoende sperma op voorraad. Hetzelfde geld voor VIDO, die mooi constant bleef in alle kenmerken.

Enkele nieuwe stieren deden van zich spreken, waaronder de ook in Nederland meegetestte POLVIN en HURAY (# 5). POLVIN lijkt een redelijke allrounder te worden, terwijl HURAY de hoogste nieuwkomer is  Huray kent met (Hussli x Siray), dezelfde afstamming als HUSIR, maar komt uit een andere moeder. Qua productie zijn ze vergelijkbaar, maar HURAY heeft het voordeel dat hij een betere vet/eiwit verhouding heeft en nogal wat betere uiers en benen fokt. Alleen in melkbaarheid is HUSIR beter.

Klik hier voor de actuele cijfers van de interessantste stieren.

Polvin dochter GloriaLAATSTE NIEUWS
Datum Titel
14-12-2022 BS fokwaarden december 2022
11-08-2022 Brown Swiss fokwaarden augustus 2022
19-04-2022 200.000 kg voor Brown Swiss koe!
07-04-2022 Brown Swiss fokwaarden april 2022
09-03-2022 Brown Swiss kalveren te koop -- Update 9-3-2022: zijn verkocht!! --
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >