Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
23-11-2015 | Beste dochtergroepen van Harley, Vassli en Vanpari

Afgelopen zaterdag vond de Nationale Braunvieh Jüngzüchter show plaats in Buchloe.  De jonge fokkers van Duitsland organiseerden een spannende Brown Swiss keuring, afgewisseld met een 3 tal dochtergroepen van Harley, Vassli en Vanpari. Meer foto's van alle groepen op stand en in de ring zijn te bekijken op de facebookpagina van Spermex.

HARLEY ( Huray x President x Brost) en  de nummer 1 van de Duitse lijst kon geweldig imponeren met een zeer uniforme groep zeer brede en best geuierde melkkoeien. Met zeer veel breedte van kop tot staart en voorzien van sterk, steil beenwerk etaleerde de groep een enorme werklust, die ook door de verzorgers van Ki Greifenberg werd onderstreept. Zij gaven aan nog nooit zo’n makkelijke dochtergroep te hebben gehad: direct bij aankomst agressief vreten, liggen, herkauwen  en melk maken en zeer snel gewend met een plezierig karakter.  De hoge melkproducties was de vaarzen niet aan te zien: allen hadden een prima conditie en hadden best aangehechte lange uiers die veel bodemvrijheid en een prima speenplaatsing toonden. Harley past perfect op smalle open Holsteins en scoort ook op alle gezondheids en levensduur kenmerken positief. Zijn aAa code is 651423.


Bekijk meer foto's van de Harley groep

Ook de VASSLI  groep was enorm uniform en van hoog niveau. Vassli   (Vasir x Hussli x Even) kent dezelfde moeder als  Payssli en heeft in frame en de lichte kleurstelling veel weg van zijn halfbroer, eveneens eigen aan RBW. Ook de Vassli dochters beschikten over een prima ontwikkeling, veel diepte in de voorhand en hadden licht hellende kruizen. Aandachtspunt is de lendenpartij die soms iets meer spanning mocht hebben.  Wel beschikten de Vassli ’s over open kruizen met lange goed aangehechte uiers met prima ophangband en speenplaatsing. Het beenwerk was open en droog in de hak, zeer parallel beenwerk en met prima klauwen.  Vassli heeft aAa code 324156.

Bekijk meer foto's van de Vassli groep op facebookVANPARI
( Vasir x Etpat x Siray) stamt uit de familie van Huray, waarbij zijn overgrootmoeder 100.000 kg melk gaf. Zijn dochtergroep was zeer uniform en deed sterk denken aan zijn moeder Lauris. De Vanpari dochters waren zeer jeugdig en iets gesloten, gemiddeld van grootte met voldoende capaciteit en veel hardheid in het skelet. De kruizen waren doorgaans vlak met gemiddelde breedte.  Het uierbeeld was prima; de Vanpari’s hadden hoog aangehechte uiers met prima weefselkwaliteit, een goede ophangband en correcte speenplaatsing. De kortere spenen op papier waren in de groep niet terug te zien. Het beenwerk was iets steiler en zeer droog met prima koten en klauwen. Vanpari is geanalyseerd met aAa code 462153.Bekijk meer foto's van de Vanparigroep op facebookLAATSTE NIEUWS
Datum Titel
14-12-2022 BS fokwaarden december 2022
11-08-2022 Brown Swiss fokwaarden augustus 2022
19-04-2022 200.000 kg voor Brown Swiss koe!
07-04-2022 Brown Swiss fokwaarden april 2022
09-03-2022 Brown Swiss kalveren te koop -- Update 9-3-2022: zijn verkocht!! --
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >