Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
06-04-2016 | Brown Swiss fokwaarden april 2016

Tijdens deze Brown Swiss fokwaarde schatting in Duitsland werd een fokdoel wijziging doorgevoerd en ook de rekenmethode iets veranderd. De spreiding werd aangepast, waardoor vooral bij de jongere stieren minder extreme uitschieters voordoen dan voorheen.  Dit heeft tot gevolg dat de gecombineerde toplijst duidelijk meer fokstieren zal bevatten. De vruchtbaarheid wordt vanaf deze draai zwaarder meegenomen in de totaalfokwaarde en kilo’s melk en kilo’s vet worden zwaarder ingewogen .

Dat dat niet perse betekent dat er louter lage eiwitstieren boven komen drijven bewijst VANPARI. Hij profiteert vooral dankzij zijn hoge vetgehalte en kg vet vererving en komt van plaats twee op de nummer 1 positie. Ook op het gebied van vruchtbaarheid scoort hij goed en Vanpari heeft ruim positief eiwit. Zijn dochtergroep in Buchloe afgelopen winter bestond uit jeugdige, harde en goed geuierde koeien.

Hij wordt in de lijst gevolgd door HARLEY en VASSLI.  Harley bleef gelijk in totaalfokwaarde en blijft een enorme melk vererver met allround kwaliteiten op fitness en exterieur. Vassli vererft eveneens veel melk met iets lager eiwit ook hij bewees net als Harley in Buchloe zijn kunnen met een dochtergroep. Vassli belooft zeer goede uiers , Harley fokt brede werkkoeien met conditie en capaciteit en past ook goed op open scherpe Holstein koeien.

PUCK verbeterde zijn persistentie en levensduur, gaf wel iets toe op uiergezondheid. Hij is nog wel ruim positief op dit kenmerk en scoort 119 fitness.  Voor de Brown Swiss fokkers biedt hij outcross bloed en foutloos exterieur.

Winst was er voor JULAU, wiens dochterschare voor de tweede keer aan het afkalven is. De Juleng zoon weet een mooie productie te combineren met hoog eiwit, de beste uiers van zijn vader en tevens goede gezondheidseigenschappen. Voor levensduur steeg hij deze draai 9 punten!

Allrounder en krachtstier HACKER hield zich met 3e kalfsdochters in zijn fokwaarde prima staande.

JOSCHKA is één van de grote winnaars deze draai. Hij kreeg er een eerste golf fokstierdochters bij en wist dit prima om te zetten in winst op alle gebieden: vruchtbaarheid, productie en levensduur. Zijn melkbaarheid dook wel iets naar beneden.

Ook PROTEUS kreeg weer extra fokstierdochters en hield zich goed staande als allround eiwitvererver.

Als echte eiwit vererver ontpopte zich JUANES. Met +0,21 % eiwit op Duitse basis is hij onze allerhoogste met positieve melkfokwaarde. Hij vereft daarbij gunstig op zowel levensduur, celgetal, melkbaarheid en dochtervruchtbaarheid.

VIFF kreeg er een grote groep vaarzen bij. Hoewel zijn melk licht daalde, heeft hij positief eiwit. Zijn sterke punten zijn uiergezondheid, vruchtbaarheid en zijn dochters kalven makkelijk. Daarnaast stoot hij nipt good old PAYSSLI van de troon als beste Duitse uiervererver. Payssli heeft nu ruim 6.000 dochters aan de melk en bleef prima overeind.LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
07-12-2023 BS fokwaarden december 2023
26-07-2023 Duitse Verdi en Jucator aan kop in Italie
14-12-2022 BS fokwaarden december 2022
11-08-2022 Brown Swiss fokwaarden augustus 2022
19-04-2022 200.000 kg voor Brown Swiss koe!
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >