Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
21-11-2017 | Jungzüchter show Bad Waldsee
Afgelopen weekend organiseerden de jonge fokkers van Beieren en Baden Wurtemberg in Bad Waldsee hun gezamenlijke Brown Swiss Jungzüchter Show. Ze namen het tegen elkaar op met showmanship, de beste pinken en presenteerden hun beste koeien aan jury Daniel Gasser uit Süd Tirol. In een sfeervolle hal keurde hij zo'n 150 dieren en werden tevens dochtergroepen getoond van allrounder Verdi, exterieurtopper Hidalgo en nieuwkomer Purpro:

Purpro ( Payboy x Huray x Pronto) liet uit een klein aantal dochters toch een zeer goede groep zien met goede bovenbouw, droog beenwerk en brede uiers met iets langere maar goed geplaatste spenen.

Verdi:
Verdi liet een zeer uniforme groep zien van sterke vaarzen met goede overgangen. De dieren waren breede genoeg, hadden verassend hoge achteruiers en konden met goede ophangband en uiertextuur overtuigen. De droge benen werden makkelijk gebruikt, ondanks dat sommige iets steiler waren. De dieren oogden als zeer robuuste n probleemloos en Verdi is dan ook een perfecte stier voor in de kruising met fijne Holsteins en Jersey's.
Hidalgo:
De uniforme groep Hidalgo's waren zeer lang, voldoende breed en mooi van type. De kruizen waren breed en lang en correct van ligging. Het soms iets steilere beenwerk was droog, werd goed gebruikt en ook in het uierbeeld kwam de kwaliteit goed naar voren. Met een mooie textuur, hoog aangehecht en lang van voren was ook de speenplaatsing correct.


De show werd uiteindelijk gewonnen door Hidalgo dochter Feuer van de Stöckingen Dairy.:


Bijzonder was dat naast de dochters van Hidalgo ook zijn hoogproductieve moeder Emerog Ulla met 69.000 kg getoond kon worden in haar 6e lactatie:Bekijk alle foto's van de show


LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
05-09-2018 Tien ton vet en eiwit voor Encore dochter
30-08-2018 Live stierenpresentatie
07-08-2018 Indexdraai augustus
31-07-2018 AHG Jubileumshow
04-07-2018 Europese Brown Swiss Federatie op bezoek in Duitsland
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >