Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
15-01-2018 | Doek valt voor Huray

Afgelopen weekend is de Brown Swiss topstier Huray in zijn box bij KI Greifenberg overleden. Hij werd 15 jaar en 3 maanden oud.  Hij was een late Hussli zoon die gefokt werd door familie Brader in Dickenreishausen uit hun Siray dochter Laura, met 96 punten ingeschreven voor uier. Hij werd opgefokt door Hans Gross uit Lauber, die hem in oktober 2003 op de veiling in Buchloe ter keuring aanbood. Ondanks dat hij een late Hussli zoon was kocht KI Greifenberg hem toch voor het fokprogramma.
Zijn eerste dochtergroep werd getoond in 2008 in Buchloe en wist Brown Swiss fokkers uit heel Europa te overtuigen. Er volgde ontelbaar vele showsuccessen voor Huray dochters. Zij wisten ook in productie te excellereren, wat uit vele recordlijsten blijkt. Momenteel zijn er in Europa meer dan 26.000 Huray dochters in de fokwaardenschatting en heeft hij wereldwijd meer dan 330 zonen bij KI Stations gehad. Zijn beste zonen zijn momenteel Harley , Hanover en Husold. Met Huray verliest de Brown Swiss fokkerij een stier die het Duitse fokprogramma wereldwijd tot in de VS aan toe stevig op de kaart heeft gezet.

GGI Holland presenteerde in 2012 een dochtergroep van Huray op de NRM, bestaande uit 6 goedgeuierde vaarzen, waarvan 3 bijna zuivere dieren. De groep konden we selecteren uit nog geen 50 afgekalfde Nederlandse dochters uit de fokperiode. Huray was op dat moment nog steeds de nummer 1 van de Duitse lijst!

In Nederland kreeg Huray 881dochters aan de melk en kon hij qua productie- en totaalfokwaarde lange tijd met gemak concurreren met de beste roodbontstieren in de Holsteinlijst. Hij heeft nog steeds een - voor heterosis gecorrigeerde - productie fokwaarde van 772 kg melk op roodbontbasis.
LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
24-11-2021 Brown Swiss kruisingen na Holsteins het productiefst
17-11-2021 Duitse stieren bovenaan Europese lijsten
18-10-2021 Prachtige dekstieren te koop
26-09-2021 Dekrijpe Brown Swiss stier te koop (verkocht)
19-08-2021 Prachtige zuivere dekstieren te koop (verkocht)
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >