Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
04-07-2018 | Europese Brown Swiss Federatie op bezoek in Duitsland

De jaarlijkse bijeenkomt van de Europese Federatie van Brown Swiss fokkers werd dit jaar in Duitsland gehouden. Op het programma stonden - naast een aantal bestuurlijks vergaderingen -bezoeken aan KI Greifenberg en enkele fokbedrijven. Zo werden de bedrijven Arnold en Schwayer/Hofer Gbr bezocht. Laatsgenoemde is de fokkers van actuele stieren als Harrison maar ook van Prinz en Vegas.

Op het KI station werden de fokstieren als HARRISON en VINTAGE geshowd, gevolgd door jonge stieren AMOR, ANDROID, ATARI, CASINO, HUVEGA (RBW), PUMA, VALERIAN, VANTAST (RBW) en VASMOR alsmede de hoornloze stier VIPRO Pp en PROSIT Pp .

Het bedrijf van Josef Arnold is tevens het fokbedrijf van AMOR. Hier werden zodoende de familie van Amor getoond, maar ook de eerste dochters van deze stier

AMOR’s moeder Debor (v. Huray) is nu 5e kalfs en imponeert met gemiddelde producties van 11.000 kg  (hoogste lijst 12.716 kg) in combinatie met een beste persistentie. Ze geeft nog steeds 35 kg terwijl ze september 2017 gekalfd heeft. De enorme wil om te produceren komt terug in de genomic cijfers van Amor”+1200 kg melk en persistentie van 124. Debora is currently still at 35kg milk /day, though she had calved September 2017. This enormous willingness to perform is also reflected in the genomic breeding profile of Armor with approximately + 1200kg of milk and a persistence of 124!

AMOR’s vijf dochters op het bedrijf waren 5 tot en met 16 maanden oud  en weerspiegelden het potentieel van de stier voor de toekomst.

Ook werd de 11 jaar oude Holli getoond, een 8e kalfs Hussli dochter met geweldig zijaanzicht.  

Het bedrijf Schwayer en Hofer GbR had voor de tour een enorme berg werk verzet. Meer dan 40 Brown Swiss koeien van diverse koefamilies stonden buiten in optima forma gepresenteerd.   

Op het bedrijf worden 270 koeien gemolken en zijn meerdere goede stieren (genomic- en dochtergetest) gefokt:

HARRISON (Harley x Wurinho Rinha x Hucos Rikone); PRINZ (Preset x Hucos Rikone), VEGAS (Vasir x Hucos Rikone), PANGANI (Payssli x Huray Tapiray), VINLEY (Vintage x Harley Roley x Juleng), DAMAST (Dario x Harley Rhotule x Vasir).

De familie van HARRISON, VEGAS en PRINZ was een van hoogtepunten van de presentatie. Van Harrison (v. Harley), de exterieurverbeteraar werd moeder Rinha gepresenteerd, grootmoeder Hucos Rikone en zijn zus.. Zijn grootmoeder Rikone is ook de moeder van Vegas & Prinz en heeft inmiddels 104.815 kg gegeven. Zijn moeder Rinha is ook al hard op weg naar de 100 ton en gaf inmiddels al 91.880 kg melk.  Beide overtuigden met hun geweldige voorkomen. Ook 6 Harrison dochters , drie Prince dochters, twee Pangani dochters en Joey dochters werden gepresenteerd. .
Een andere verrassing was de eerste melkende dochter van ASSAY (Anibal x Payssli) Ze gaf – gekalfd op 24 maanden – bij haar eerste monstering ruim 27 kg.

BEKIJK EEN FOTOREPORTAGE

Een groot compliment en dankwoord gaat uit naar de beide veehouders en KI Greifenberg voor het vele werk en de gastvrijheid.

LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
24-11-2021 Brown Swiss kruisingen na Holsteins het productiefst
17-11-2021 Duitse stieren bovenaan Europese lijsten
18-10-2021 Prachtige dekstieren te koop
26-09-2021 Dekrijpe Brown Swiss stier te koop (verkocht)
19-08-2021 Prachtige zuivere dekstieren te koop (verkocht)
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >