Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
07-08-2018 | Indexdraai augustus

In de Duitse Brown Swiss lijst gaat Huray zoon HUSOLD nog steeds aan de leiding. Husold is laat aan kop gekomen maar laat met zijn  dochters eind 3e lactatie zien over een enorme persistentie en progressie te beschikken. Ook voor levensduur, fitness heeft hij zeer hoge cijfers waardoor hij met overmacht de lijst aanvoert.

Naar de tweede plek stijgt deze draai
PUSTERTAL (Padua x Huray). Nu met zijn 4e dochterdraai stijgt hij fors boven zijn genomic cijfers uit. Hij vererft veel melk en wist zijn uiergezondheid de laatste draaien fors te verbeteren. Ook vruchtbaarheid, levensduur en exterieur zijn hoog. Bij gemiddelde ontwikkeling fokt hij sterk beenwerk  en correcte uiers met goede speenplaatsing.

Op plaats 3 volgt Huray zoon HAPAT. Hij is een extreme vererver voor eiwit en weet ook voor vruchtbaarheid en fitness hoge cijfers te noteren. Hij heeft inmiddels al meer dan 1150 dochters aan de melk.

Ook PUCK fokt laatrijpe dochters die zeer persistent zijn. Puck vererft veel melk, hellende kruizen en zeer goed aangehechte uiers.

Met inmiddels 1.800 dochters heeft
HARLEY zich meer dan bewezen. Ook deze draai kon hij zijn cijfers goed op peil houden in zowel productie, exterieur als fitness. Helaas is Harley mede dankzij zijn populariteit niet leverbaar.  Zijn beste zoon is HARRISON, afkomstig uit een lijn met hele hoge levensproducties. Harrison noteert  naast prima eiwit ook nog eens hele goede uiers en beste benen en klauwen.  Ook zijn melkbaarheid is ruim positief.

Onder de
VASSLI  zonen is VAVIGO  momenteel de beste. Net als zijn vader heeft hij zeer goede uiers en een mooie allround verervingsbeeld. Ze geven veel melk uit mooie en zeer gezonde uiers.

VERDI moest deze draai iets melk inleveren maar blijft een van de betere allrounders om mee te kruisen dankzij zijn krachtige bouw, hoge eiwitgehalte en een prima celgetalfokwaarde. Ook het beenwerk is daarbij sterk met stevige koten.

Verdi dochter Doris

Als allround nestor van de lijst mag zeker JULAU niet worden vergeten. Hij vererft met al volwassen dochters een zeer hoge laatrijpheid, goede levensduur en gezonde, goed geuierde dochters. Ze stijgen flink over de lijsten en zijn tevens zeer vruchtbaar. Zijn  moeder maakte dan ook  8 lijsten en zijn grootmoeder kalfde 6 keer.

GLARUS is de hoogste Glenn zoon in de lijst en hij wist deze draai te stijgen dankzij verbeteringen in fitness, levensduur en combineert dat met veel melk en hoog exterieur. Zijn moeder Zeus Dinar stamt dan ook uit niemand minder dan Vinozak Diva. Zijn dochters zijn fors ontwikkeld met een goede bovenbouw, lange kruizen en ook een zeer sterke ophangband horen tot zijn sterke punten. Glarus is bovendien is een bewezen goede pinkenstier. LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
24-11-2021 Brown Swiss kruisingen na Holsteins het productiefst
17-11-2021 Duitse stieren bovenaan Europese lijsten
18-10-2021 Prachtige dekstieren te koop
26-09-2021 Dekrijpe Brown Swiss stier te koop (verkocht)
19-08-2021 Prachtige zuivere dekstieren te koop (verkocht)
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >