Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
07-11-2018 | Glarus dochter steelt de show

Afgelopen weekend hield het Allgauer Herdebuch Gesellschaft haar jubileum keuring ter ere van haar 125 jarig bestaan.  KI Memmingen en KI Greifenberg  toonden er twee zeer goede dochtergroepen van PUSTERTALER c.q GLARUS . Voor Glarus kreeg de show nog een extra gouden randje: zijn dochter Valentina  werd zelfs Algemeen Kampioene!

Klik op de foto voor een video van het kampioenschap

Glarus Valentina

GLARUS , gefokt door familie Babel uit Wald kent dan ook een afstamming vol showsuccessen.  Zijn grootmoeder Vinozak Diva was o.a. Nationaal Kampioene in 2008 en gaf ruim 108.000 kg melk. Zijn moeder Zeus Dinar was 5 jaar geleden 1A en uierkampioene op de AHG jubileumshow en gaf tot dusver 76.000 kg melk.  Nu wist haar kleindochter Glarus Valentina het kampioenschap in de middenklasse op te eisen en werd ze tevens Algemeen Kampioene.  Klein maar saillant detail: ze had pas in de week ervoor gekalfd !!  Toch was ze in supervorm, toonde haar uier geen zucht en liet ze met een geweldige balans en jeugdige uitstraling de concurrentie het nakijken. Ze acteerde als de kopkoe van de GLARUS groep die  3 tweedekalfskoeien en 4 vaarzen omvatte. Ze konden allen overtuigen met sterke correcte frames met goede bovenbouw, sterk beenwerk en vooral hele beste kwaliteitsuiers: zeer soepel, voorzien van beste ophangband en goede speenplaatsing. Glarus is gesekst beschikbaar en geschikt voor pinken.

Pustertal is een Padua zoon uit de 7e kalf Huray dochter Desiree.  Ook hij gaf een prima visitekaartje af met een unfiform vijftal bestaande uit  3 krachtige oudmelkte vaarzen en 2 verse tweedekalfskoeien.  De kruizen waren allen licht hellend, duidelijk beter als op papier en de dieren bezaten iets meer bespiering.  Het beenwerk was sterk, parallel en voorzien van prima klauwen. De uiers waren goed aangehecht met  een voldoende tot goed ophangband en correcte plaatsing van degemiddeld wat langere spenen. Pustertal vererft veel melk bij laag celgetal en prima levensduur en heeft  BB  en A2A2
Enorm indruk maakten de oude koeien in Buchloe. Brown Swiss is dan ook het levensduur čn levensproductieras bij uitstek.  Maar liefst 7 honderdtonners verschenen in de rubriek oudste koeien.


Winnares werd JUPAZ dochter Jimmy van Xaver Kraus, een 9e kalfs koe met ruim 106.000 kg melk met gemiddeld 3,69 % eiwit:

JUPAZ Jimmy: 9e kalfs en 106.353 kg met 3,95 5 vet en 3,69 % eiwit


In de rubrieken met koeien van 6 tot 8 kalvingen wonnen de imponerende Warana van Stockingen Dairy, een dochter van ETPAT zoon Ewald en stalgenote Leonie (v. Eagle).

Etwald Warana, 8e kalfs

Eagle Elonie , 7e kalfs


PREFERENZ Emerenz, 8e kalfs

In de 2 rubrieken  5e kalfskoeien  wonnen PAYSSLI dochter Larissa van familie Denz en Neru dochter Lonie van opnieuw Stockingen Dairy, die tevens Uierkampioene van de show werd.

PAYSSLI Larissa, 5e kalfs

Neru Lonie, 5e kalfs en uierkampioene oud.

In de 2 rubrieken 4e kalfskoeien waren de 1A prijzen voor PADUA dochter Kadua van het bedrijf Schwayer en Jolden dochter Party. In de finale mochten zo maar liefst 7 koeien opstellen voor het kampioenschap oud, dat uiteindelijk de winst opleverde voor familie Guggemos met hun 4e kalfs Jolden dochter Party:

Jolden Party, 4e kalfs

In de middenklasse won zoals vermeld de kakelverse Glarus Valentina van familie Babel.  Ze kreeg het kampioenschap -echter niet cadeau. Ze nam het op tegen de 1 A geplaatste stalgenote Dinaro, een Fernando halfzus van haar vader, PAYOUT Vroni van familie Herz ,  Jesther dochter Paris van Stefan Bainger en  Cadence dochter Distel van Markus Tannheimer.

PAYOUT  Vroni 3e kalfs

Fernando Dinaro 3e kalfs


De vaarzen kwamen al een dag eerder in de ring op zaterdag avond. Het kampioenschap was  uiteindelijk voor Alasko dochter Mattli  van fam. Sichler. Ze won tevens het uierkampioenschap. 


Tevens kwamen in de ring enkele goede vaarzen van Verdi, Assay en Puck:
VERDI Grille

PUCK Helore


PUCK Paddy

ASSAY Hayti

Links Verdi Grille 1C, midden Puck Helore 1B, Spider Silvi 1A

Spider Silvi uit Egiz Selina


BEKIJK EEN COMPLETE FOTOREPORTAGE VAN DE KEURING OP FACEBOOKLAATSTE NIEUWS
Datum Titel
14-12-2022 BS fokwaarden december 2022
11-08-2022 Brown Swiss fokwaarden augustus 2022
19-04-2022 200.000 kg voor Brown Swiss koe!
07-04-2022 Brown Swiss fokwaarden april 2022
09-03-2022 Brown Swiss kalveren te koop -- Update 9-3-2022: zijn verkocht!! --
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >