Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
04-04-2019 | Brown Swiss fokwaarden April 2019
In de Duitse lijst is Hapat onze hoogste stier. Met zijn extreem hoge eiwit,  zeer hoge fokwaarden voor vruchtbaarheid,  uiergezondheid en geboortegemak laat moedersvader Etpat duidelijk van zich horen.  Zijn moeder Elinor kalfde 8 keer met gemiddeld 9.426 kg melk met 4,42 % vet en 4,19 % eiwit!

Nieuw in de lijst is Jucator : Jukebox x Huray x Ensign. Hij laat naast een goede melkplas (+487 kg)  met ruim positief eiwit (+0,08 %) ook een zeer hoge levensduur, uiergezondheid en melkbaarheid zien. Maar bovenal overtuigen zijn 48 ingeschreven dochters met 131 uier, en daarmee is hij met afstand de hoogste uierstier, ook over de genomicstieren. Zijn dochters zijn niet al te grote, compacte vaarzen met droog beenwerk en zeer hoog en lang aangehechte uiers.

Ook Verdi kende een prima draai. Hij blijft onze kracht stier met eiwit die zeer goed past op fijne scherpe koeien die sterker mogen.

Harley blijft het geweldig doen in zowel de Duitsland als Nederland. In Nederland voert hij inmiddels met 1.238 kg melk de Brown Swiss lijst aan! Helaas is hij niet meer beschikbaar voor export.

Harrison
is een van zijn beste zonen en heeft een foutloos fokwaardepatroon met bovendien zeer goede uiers. Zijn moeder Wurlinho Rinha kalfde 7 keer, zijn grootmoeder is de bekende 9e kalfs Hucos Rikone. Beide hadden torenhoge producties met gemiddeld boven de 3,60 eiwit. Met zijn prima melkvererving, positief eiwit, fitness en hoge levensduur kan hij op veel koeien passen, alleen niet op pinken.

Nieuw op onze kaart is Brilliant, een Brookings zoon van Egiz Selina. Met goede gehalten, een gemiddelde melkplas, fitness 115 en hoge cijfers voor levensduur en persistentie is hij een mooie nieuwe allrounder.  Aandachtspunt is alleen zijn melksnelheid. Zijn dochters zijn 2e kalfs en laten een flinke stijging van vaars naar tweede kalfs zien. Zijn aAa code is 615243

Vintage bleef deze draai stabiel bij nu 1.552 dochters en ook Julau blijft op alle vlakken goed op niveau.  Julauís dochters stijgen sterk over de lijsten. Ze zijn al voorbij de 3e lactatie en zijn fokwaarde voor "leistungssteigerung "bedraagt 115. Julau laat nergens steken vallen en is vrij van Hussli en Vasir bloed.

Allround is ook Purpro: productie, fitness, levensduur en  exterieur hield hij met zijn 3e kalfs dochters prima op peil. Hij fokt grote koeien met brede en vast aangehechte uiers.

Voor veel melk, hoog exterieur en makkelijke geboorten blijft Glarus de kandidaat.  Hoewel zijn persistentie niet heel hoog is fokt hij flink ontwikkelde koeien met beste uiers en benen die makkelijk veel geven.

Nieuw in Duitsland is ook Assay. Met Anibal x Payssli heeft hij een echte exterieur afstamming. Hij vererft grote vaarzen met beste uiers en veel melk. Klein aandachts punt lijkt de dochtervruchtbaarheid.

LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
14-12-2022 BS fokwaarden december 2022
11-08-2022 Brown Swiss fokwaarden augustus 2022
19-04-2022 200.000 kg voor Brown Swiss koe!
07-04-2022 Brown Swiss fokwaarden april 2022
09-03-2022 Brown Swiss kalveren te koop -- Update 9-3-2022: zijn verkocht!! --
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >