Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
18-11-2019 | Beste dochtergroepen in Buchloe
Afgelopen zaterdag vond de Duitse Jungzüchter Brown Swiss show plaats in Buchloe. Naast voorbrengwedstrijden en een schitterende individuele keuring vond er ook een dochtergroependemonstratie plaats. Maar liefst 6 groepen van 3 Zuid Duitse KI’s waren aanwezig. Met de eerste dochtergroep van een hoornloze stier (VESPA  P) , exterieurcrack ANIBAY en ook met een zoon van nummer 1 Husold – HUDSON-  was een hoge nieuwswaarde gegarandeerd.

Ook de komst van JUCATOR maakte de reis naar Buchloe meer dan de moeite waard. Hij toonde de grootste en de meest uniforme groep: 6 dieren in de ring maakten een geweldige indruk. Met zijn kleinere maar evenredig gebouwde vaarzen onderstreepte Jucator zijn status als allerbeste uiervererver in de Duits Oostenrijkse lijst.
Zijn dochters hebben zeer ondiepe, vast en lang aangehechte uiers met voortreffelijke speenplaatsing. Maar ook in het beenwerk laat Jucator niets te wensen over. Jucator vererft harde koeien met voldoende diepte en breedte,  correcte kruizen en prima conditie. Voor alle gezondheidskenmerken scoort hij positief en zijn dochters melken zeer vlot en produceren tevens hoog eiwit. Pinkenstier Jucator is tevens gesekst beschikbaar!

HIGHLENG (Highway x Juleng) heeft zo’n 150 dochters aan de melk en eigenaar RBW toonde 5 goed ontwikkelde vaarzen met goede kruizen met voldoende breedte, die iets wisselden in de voorhand. Hij vererft veel melk en ook de op papier beste uiers konden prima overtuigen door met name vaste en lang aangehechte vooruiers, een goede band en ideale speenplaatsing.  Highleng lijkt dan ook prima geschikt voor robotbedrijven.

           

Een van de hoogste exterieurverervers met tevens een positieve productiefokwaarde is ANIBAY. Hij vererft zeer veel melk en fokt best ontwikkelde koeien met hoog en breed aangehechte uiers. Anibay toonde een viertal tweedekalfskoeien die ook individueel deelnamen. Ze waren groot en lang en hadden correcte kruizen en droge harde benen. De melkrijke uiers waren zowel voor als achter goed aangehecht met een goede ophangband  en correcte speenplaatsing.
Ook Memminger stier JUBILAUM (Julau x Huray) was met 3 dochters vertegenwoordigd. Alle drie hadden ze 2 x keer gekalfd en de dieren overtuigden met een goede ontwikkeling en zeer veel diepte in de middenhand. Ze bezaten open en lange kruizen met daaronder lange breed aangehechte uiers. Bij een goede ophangband en iets langere spenen waren de uiers zeer functioneel. Het beenwerk was iets krommer en werd goed gebruikt.

VESPA P (Valiant P x Hacker) is een van de meest allround hoornloos stieren binnen het Brown Swiss ras. Getoond werden 4 hoornloze dochters, een primeur. In tegenstelling tot zijn genomic cijfers liet Vespa meer hellende kruizen zien. De vaarzen waren diep van voren en gemiddeld qua middenhand. Het beenwerk was prima van stand en werd goed gebruikt. De uiers bezaten een goede textuur en correcte speenplaatsing. De kortere spenen op papier waren niet zichtbaar bij de groep. Vespa P vererft veel melk en een zeer hoge melksnelheid.
HUDSON is een late zoon van nummer 1 stier Husold. Met + 1.017 kg melk bij licht negatieve gehalten is hij een enorme productiestier die een extreme persistentie vererft. Uit een kleine groep dochters wist Memmingen een nette groep te presenteren. Zijn dochters zijn goed ontwikkeld met correcte frames en kruisbouw. Waar de vooruiers iets wisseling toonden waren de achteruiers prima hoog aangehecht met een goede band en speenplaatsing. Hudson vererft iets langere spenen en steiler beenwerk.

LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
07-12-2023 BS fokwaarden december 2023
26-07-2023 Duitse Verdi en Jucator aan kop in Italie
14-12-2022 BS fokwaarden december 2022
11-08-2022 Brown Swiss fokwaarden augustus 2022
19-04-2022 200.000 kg voor Brown Swiss koe!
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >