Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
13-04-2020 | Brown Swiss indexdraai April 2020

Nog steeds gaat dochtergeteste stier HUSOLD aan de leiding in de Duits-Oostenrijkse toplijst. Hij laat met flinke afstand zelfs de genomictoppers achter zich, met DANE in zijn kielzog. Hij staat ook in de Nederlandse lijst op nummer 2, kort achter nummer 1 PROSSLI. 

Ook de zeer betrouwbare eiwittopper HAPAT (+0,28 % eiwit)  weet zich in Duitsland nog tussen de vele genomicstieren te scharen. Hij vererft naast zijn hoge gehalten een zeer hoge vruchtbaarheid, goede uiergezondheid en levensduur. 

Achter hem volgt de nieuwkomer van de vorige draai: AMOR. De extreme melkvererver (+1.076 kg ) fokt een hoge levensduur, persistentie en uiergezondheid. De Amor dochters zijn goed ontwikkeld en laten in uier en benen niets te wensen over. 

 

Kracht en eiwitstier VERDI bleef netjes stabiel. Zijn dochters zijn eind 3e lactatie. Hij laat naast een goede vruchtbaarheid en uiergezondheid een prima melkbaarheid zien. Verdi kan iets te fijne koeien wat meer kracht geven in voorhand en beenwerk en is zeer geschikt voor te fijne Holsteinkoeien. Met hoog eiwit heeft Verdi tevens kappa caseïne BB en bèta caseïne A2A2

Verdi’s eerste zonen hebben inmiddels dochterfokwaarden, waarbij we o.a. AG Veritas en Vermunt in de gaten te houden.   

 

BRILLIANT  kon zijn fokwaarde mooi stabiel houden. De allround zoon van voormalig nationaal kampioene Egiz Selina wist ook zijn melkbaarheid nog een punt doen stijgen. Hij weet zijn exterieur verwachtingen in te lossen en vererft een mooie plas melk met positief eiwit. 


HIGHLENG wist met nog eens 25 extra dochters (nu 214) zijn cijfers te verstevigen  Zijn dochters zijn eind 2e lactatie en hij houdt zijn Levensduur (111) uiergezondheid (106) en vruchtbaarheid (105) prima op peil. Highleng  vererft veel melk en zeer goede uiers. 


JUCATOR blijft de beste uierstier en combineert dat met een torenhoge melksnelheid in combinatie met een zeer goede uiergezondheid. Hij moest wel iets melk laten vieren bij nog steeds hoog eiwit. Jucator is daarbij een bewezen pinkenstier met hoge levensduur.  


Nieuwe dochtergeteste stier is CADURA en hij heeft al ruim 100 dochters. Zijn bezorgden hem een flinke plus in de melk bij neutraal eiwit en verder allround fitness cijfers. De Cadura dochters zijn best ontwikkeld met hele lang, hoog en breed aangehechte uiers. 

VINTAGE  kon deze draai een eerste zoon begroeten in  de lijst. VIALA is een Vintage zoon met Huck x Etvei in de moederlijn. Met een voorzichtige 40 dochters heeft hij dankzij een mooie plas melk, een goede melkbaarheid en imponerende uier- en beenfokwaarden een prachtig debuut.  

Topbevruchter HARVARD had vorige draai de eerste vroeg dochters. Inmiddels heeft hij 89 vaarzen aan de melk en met positief eiwit, goede fitnesscijfers kan hij nog steeds als allrounder ingezet worden. Als Harley zoon fokt  hij opvallend goede uiers. LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
14-12-2022 BS fokwaarden december 2022
11-08-2022 Brown Swiss fokwaarden augustus 2022
19-04-2022 200.000 kg voor Brown Swiss koe!
07-04-2022 Brown Swiss fokwaarden april 2022
09-03-2022 Brown Swiss kalveren te koop -- Update 9-3-2022: zijn verkocht!! --
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >