Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
09-04-2021 | Fokwaarden draai april 2021

Fokwaarden Brown Swiss
Ook bij de Brown Swiss fokwaardeschatting werden deze draai diverse wijzigingen doorgevoerd.
Er werd een zo genaamde Single Step methode ingevoerd waarbij alle data van o.a. afstamming, genomic en dochterinformatie gelijktijdig in de fokwaarden vloeit. Dit leidt tot enige verschuivingen in de lijst.

In de lijst valt ook op dat de spreiding groter is geworden. Veel stieren zijn in totaal fokwaarde GZW gewijzigd, zonder dat er grote wijzigingen in hun onderliggende fokwaarden te zien zijn.

Niet gewijzigd is de nummer 1 van de lijst. Onaangevochten blijft HUSOLD de nummer 1 stier van de Duits-Oostenrijkse lijst. Nummer 2 van de lijst is VISOR Ps. Hij debuteert met 48 dochters en ze bezorgen hun vader een grote stijging voor zowel melkproductie (+9), exterieur (+6) als fitness (+3), waarmee hij van 120 GZW naar 139 GZW klimt. Visor stamt uit een geweldige familie: zijn moeder Bonita is een EX 93 Huxoy dochter uit een EX90 Huray!

Op plek 3 staat good old HAPAT. Hij steeg 10 punten GZW, vooral door de gewijzigde index. Pinkenstier Hapat kreeg niet veel extra dochters meer maar blijft een zeer goede eiwit (+0,28 %) , fitness(118) en levensduur (113) vererver.

Hij wordt gevold door HEBRON (Hegall x Vasir). Ook hij ging er in totaalfokwaarde op vooruit. Een betere productie, hogere levensduur droegen daar aan bij.

Nieuwkomer PUKARI  (Puck x  Vanpari) lijkt interessant maar met 39 eerste dochters nog wat vroeg Zijn dochters lijken best eiwit te geven. Een stier om zeker te volgen!

Ook ERWIN (Erasco x Harley) trekt de aandacht. Met solide allround cijfers kan hij overtuigen op alle vlakken. Zijn dochters zijn eind van de eerste lactatie en hebben kaag celgetal en een zeer goede vruchtbaarheid.

VIP kreeg er weer wat dochters bij. Een hogere melkproductie moest hij wel bekopen met iets lagere gehalten. Voor kruisbreedte en conditie scoort hij zeer goed.

Krachtstier VERDI heeft inmiddels 20251 dochters, en ook in Nederland hebben de eersten gekalfd. Voor eiwit, levensduur, gezondheid en vruchtbaarheid blijft hij foutloos en ook melkbaarheid is zeer goed. Hij staat bekend als zeer geschikte kruisingsstier.  

Ook BRILLIANT houdt zich zeer goed. Hij is een echte allrounder met goede gehalten, hoge vruchtbaarheid, uiergezondheid, persistentie en laatrijpheid.

Gehalten specialist en pinkenstier JUCATOR wist wat te winnen voor levensduur. Hij is zeer populair mede dankzij de zeer goede uiers die bovendien een vlotte melkbaarheid weten te combineren met een goede uiergezondheid.

HARVARD bleef constant als prima allrounder met goed eiwit, levensduur en exterieur. Hij bevrucht echt zeer goed!

CADURA moest wat melk inleveren. Niet helemaal duidelijk is waarom aangezien zijn dochters ruim bovengemiddeld produceren. Voor gezondheid, vruchtbaarheid , melkbaarheid is Cadura evenwel foutloos. 
LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
14-12-2022 BS fokwaarden december 2022
11-08-2022 Brown Swiss fokwaarden augustus 2022
19-04-2022 200.000 kg voor Brown Swiss koe!
07-04-2022 Brown Swiss fokwaarden april 2022
09-03-2022 Brown Swiss kalveren te koop -- Update 9-3-2022: zijn verkocht!! --
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >