Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
09-12-2021 | Brown Swiss fokwaarden december 2021

VISOR P heeft inmiddels 165 dochters in zijn fokwaarde en de eerste dochters zijn in de 2e lactatie. De goede gehalten en beste uiergezondheid kan Visor nogmaals onderstrepen. Hoewel hij iets melk inleverde wist hij zijn levensduur en uiergezondheid te verbeteren. Melksnelheid is bij Visor een aandachtspunt. Zijn dochters zijn correct gebouwd met genoeg breedte en conditie. Ze beschikken over zeer lange, vaste en hoog aangehechte uiers met een goede ophangband en prima speenplaatsing. De benen zijn sterk met stevige koten en beste klauwen.

 PUKARI was vorige draai nieuw op de kaart. Ook hij heeft de eerste 2e kalfsdochters. Hij steeg deze draai flink dankzij een hogere productie en betere fitnesscijfers. Zijn dochters produceren veel persistent uit lange brede uiers met een beste ophangband. Zijn moeder heeft gemiddeld pover de eerste 4 lijsten 10.813 gegeven met 4,91 % vet en 3,93 % eiwit!

Oudgediende HAPAT handhaaft zich nog steeds hoog in de Duitse lijst. Zijn hoge gehalten, uiergezondheid en extreem hoge  vruchtbaarheid bezorgen hem een hoge levensduur. Wie iets kleinere handzamere maar duurzame koeien wenst is bij Hapat aan het juiste adres.

VIPRO P is een tweede dochter geteste hoornloos stier en laat goede gehalten en fitnesscijfers zien bij een solide melkplas. Zijn dochters hebben zeer beste benen en hoog en breed aangehechte uiers . Zijn aAa is 165243.

JAKARTA hield zijn productie cijfers netjes op niveau met nu 106 dochters. Zijn levensduur bleef hoog. Jakarta is een allrounder met makkelijke geboorten, veel kracht en breedte en zowel in uier als benen geen fouten. Met kappa caseïne BB en beta caseïne A2A2 en aAa 561423 is hij zowel in de zuivere fokkerij als in de kruising breed inzetbaar.

JUCATOR zijn eerste dochters zijn op weg naar de 4e lactatie, hij  kreeg er nog geen nieuwe vaarzen bij. Hij bleef dan ook stabiel in zijn goede gehalten vererving, levensduur en exterieurcijfers. Voor vruchtbaarheid won hij weer een paar punten. Jucator is nog altijd een van de hoogste uierverervers van het ras en combineert een zeer hoge melksnelheid aan laag celgetal. Zijn dochters zijn compact en iets onder gemiddeld qua maat.


HARVARD handhaaft zich als ultieme allround stier met geen fouten in zijn verervingsbeeld. Zowel in productie, gehalten, gezondheid, levensduur en exterieur. Ook voor vruchtbaarheid scoort hij hoog. Hij steeg deze draai 3 punten voor fitness.

DORIAN is een interessante Dario zoon (mv. Anibal) en brengt iets meer ontwikkeling de hoogte in (aAa 243561) met zeer ondiepe hoog aangehechte uiers en een goede bovenbouw. Een solide melkplas met prima gehalten en laag celgetal maken hem voor rondere koeien een prima keuze. BB en A2A2 maken hem nog completer.

VIP wist zijn hoge melkproductie met de eerste 3e kalfsdochters vast te houden. Hij vererft bijzonder stabiele brede koeien met ruime kruizen en daaronder lange brede uiers met een goede melkbaarheid en uiergezondheid. Hoewel zijn dochtervruchtbaarheid iets lager ligt weet hij toch 112 levensduur te noteren.LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
07-12-2023 BS fokwaarden december 2023
26-07-2023 Duitse Verdi en Jucator aan kop in Italie
14-12-2022 BS fokwaarden december 2022
11-08-2022 Brown Swiss fokwaarden augustus 2022
19-04-2022 200.000 kg voor Brown Swiss koe!
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >