Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
28-05-2007 | Nederlandse fokwaarden mei 2007

Voor het eerste kreeg good old Simvitel deze mei draai een officiele Nederlandse fokwaarde. Simvitel is een echte duurzaamheid- en fitness specialist in Duitsland. Hij scoorde op Duitse basis altijd iets ondergemiddeld voor eiwit en geeft daarbij ook wat lichtere koeien dan andere brown swiss stieren uit Duitsland. Hij is daardoor in Nederland beperkter ingezet. Zijn eerste 70 dochters bezorgen hem wel een flinke stijging van zijn omgerekende fokwaarde: + 35 NVI. Ook in Nederland is zijn duurzaamheid met 109 hoog.

Van Vido zijn 195 dochters aan de melk in Nederland. Hij liet een lichte stijging zien. Het uierbeeld is nu beter dan zijn omgerekende cijfers lieten zien. Met zeer hoog eiwit en sterke benen is Vido een stabiele brown swiss stier voor de kruisingsfokkerij.

Ook Husjup blijft het goed doen met zijn proefperiode dochters in Nederland. Hoge gehalten en goede uiers zijn wat de eerste dochters laten zien. Ook Encore en Erlkoenig zijn meegetest in Nederland. Encore bleef qua productie goed op niveau, maar zakte in duurzaamheid, terwijl hij voor uier 2 punten omhoog ging. Erlkoenig hield zich goed, en is een zeer goede uierverbeteraar met hoge duurzaamheid. Zijn dochtrs zijn niet extreem groot of breed, maar zeer functioneel met goede melkbaarheid en uiergezondheid.LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
29-07-2021 Brown Swiss dekstier en pinken te koop
13-07-2021 German Dairy Show digitaal
29-04-2021 Kruisling kalveren te koop
19-04-2021 Biologische dekstieren te koop
13-04-2021 Jucator op plek 2 meest gebruikte stieren van Duitsland 2020
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >