Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
04-04-2012 | Fokwaarden april 2012

De nieuwe fokwaarden zijn aangepast op de website.

Bekijk de complete Duitse toplijst

Bewezen en vertrouwd
Huray staat wederom op nummer 1. Met een enorme dochterschare - elke maand kalven er ongeveer 500 nieuwe dochters- overtuigd hij met een enorme productieaanleg, prima frames en ondiepe en vast aangehechte uiers. In Buchloe imponeerde hij dan ook met zijn dochtergroep en succesvolle deelneemsters aan de individuele keuring. Een uitgebreid bericht hierover volgt. Ook Juleng en Preset hadden goede groepen in Buchloe. Juleng overtuigde met enorm beste uiers en goede frames. Zijn productieondex verbeterde deze draai meyt 2 punten. Hetzelfde geld voor de in Nederland nog niet veel benutte Preset ( President x Emstar). Zijn groep in Buchloe bestond uit goed ontwikkelde vaarzen met lange kruizen, hoge achteruiers, prima benen en hele beste klauwen. In uierbeeld heeft hij weliswaar aandachtspunten, maar eiwitgehalte, levensduur en fitness heeft hij prima voor elkaar.

Van de andere stieren met fokstierdochters hielden ook Prossli en Etpat zich goed staande. Beide zijn echte fitness stieren die compacte dieren geven met prima uiers en benen en die lang en gezond blijven lopen. Inmiddels zou Preferenz zich wel eens in dat rijtje kunnen gaan voegen. Ook hij heeft de eerste fokstierdochters aan de melk in Duitsland (čn Nederland) en wist dankzij de eerste nieuw ingeschreven dieren te verbeteren in exterieurkenmerken frame, kruis en beenwerk en in fitnesskenmerken als levensduur en geboortekenmerken.

Positief was deze draai voor Etall. Hij kon een klein deel van zijn verlies in december weer goed maken.  De eerste dochters hebben nu voor de 2e keer gekalfd. Zijn productieindex steeg met 2 punten en voor fitness pakte hij 3 punten terug.

Van de nieuwere stieren speel Presto (Precise x Simvitel) zich in de kijker als allrounder. Hij wist zich vanaf zijn eerste fokwaarden prima te ontwikkelen in productie en levensduur. Zijn moeder en grootmoeder kalfden beide 8 keer en realiseerden prima producties met goede gehalten. In het exterieur vallen de lange gezonde uiers op met correcte speenplaatsing en goede melkbaarheidLAATSTE NIEUWS
Datum Titel
11-08-2022 Brown Swiss fokwaarden augustus 2022
19-04-2022 200.000 kg voor Brown Swiss koe!
07-04-2022 Brown Swiss fokwaarden april 2022
09-03-2022 Brown Swiss kalveren te koop -- Update 9-3-2022: zijn verkocht!! --
09-12-2021 Brown Swiss fokwaarden december 2021
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >