Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
14-02-2013 | Event en Preferenz niet meer beschikbaar.
De fokstieren Event, Preferenz en Encore zijn al enige tijd geleden om diverse redenen niet meer in leven. Hoewel we steeds prima zijn voorzien van deze allrounders is het einde van hun spermavoorraad nu toch echt in zicht.

Event is zodoende vanaf heden niet meer beschikbaar. Zijn eerste Nederlandse dochters zijn inmiddels aan de melk en zien er krachtig uit.

Ook Preferenz heeft nu in Nederland een mooi aantal dochters, waarvan we er al vele goede hebben gezien. Het zijn stabiele fijne vaarzen met goede benen en prima uiers die voor tevreden veehouders zorgen. 

Van Encore hebben we voorlopig nog voldoende sperma maar ook hiervan komt het einde van de voorraad in zicht. Encore is het schoolvoorbeeld van een Duitse Brown Swiss stier: voorzien van kracht, een spiertje en gigantisch hoog eiwit is hij voor veel erg melktypische koeien een perfecte partner gebleken. Sterk beenwerk, laag celgetal en functionele uiers bezorgen hem een hoge levensduur.  Zijn dochters blinken uit in  laatrijpheid en  geven probleemloos melk met extreem hoge gehalten.  Niet voor niets had zijn moeder Famosa zelf royaal 100.000 kg gegeven met 4,27 % eiwit gemiddeld.
LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
18-10-2021 Prachtige dekstieren te koop
26-09-2021 Dekrijpe Brown Swiss stier te koop (verkocht)
19-08-2021 Prachtige zuivere dekstieren te koop (verkocht)
11-08-2021 Brown Swiss fokwaarden augustus 2021
29-07-2021 Brown Swiss dekstier te koop
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >