Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
06-12-2013 | Fokwaardeschatting december 2013

Deze draai kenmerkt zich door de vele Huray zonen die in Duitsland doorbreken. Zowel Hardrock als Harley kregen de eerste dochters in hun fokwaarde.  Hacker is vooralsnog een van de beste en steeg deze draai spectaculair met nu 41 dochters. Zijn productie is zeer goed en ook op andere kenmerken lijkt hij een topper te worden, maar iets meer geduld is gevraagd met dit aantal dochters.

Wie hoge productiestieren met meer betrouwbaardheid  wenst kan terecht bij zowel Hegall als Vinold. Beide combineren extreme melkproducties aan prima exterieur.

In Nederland steeg Huray nogmaals fors voor productie en heeft hij nu + 838 kilo melk. Voor  een Brown Swiss stier een astronomisch hoge fokwaarde, waarmee hij tot de Brown Swiss stieren behoort die met de meeste Red Holstein stieren kunnen concurreren.  In de internationale lijsten moet hij alleen Zephir voor laten gaan, die torenhoge gehalten noteert met een hoge melksnelheid en prima secundaire kenmerken.

Huck (v. Hucos) toonde in Buchloe dit najaar een zeer verdienstelijke dochtergroep met krachtige dochters. Hij komt door met 59 dochters die hem een goede productievererving geven. Af te wachten is hoe zijn celgetal ontwikkeld.

Inmiddels bewijst ook Preferenz dat zijn brede inzet bij ons een juiste keuze was. Zijn 152 Nederlandse dochters deden zijn index met 23 NVI stijgen.

Verder valt Emeros (Emerog x Hussli) op in Nederland. Hij heeft hier al 134 dochters en vererft eveneens veel melk.  Helaas is zijn eiwitgehalte licht negatief. Ook Vansee is in Nederland meegetest en steeg met de eerste dochters voor zowel productie als exterieur.

Betrouwbare Allrounders
Wie stieren zonder grote fouten zoekt vind genoeg allrounders met beste benen en prima eiwit. Joschka houdt zich prima stand. Hij blijft een van de betere allrounders met tevens een aparte bloedvoering. Ook Etall heeft positief eiwit, prima uiers en een goede levensduur met laag celgetal.

Jusuv kreeg er nog meer fokstierdochters bij,  heeft nog steeds een mooie melkplas met positief eiwit en is geschikt voor pinken. Ook Proteus heeft al langer fokstierdochters. Hoewel hij niet voor pinken geschikt is laat hij op geen van de gezondheidskenmerken steken vallen. Daarbij heeft hij mooi eiwit, een hoge levensduur en hebben zijn dochters prima uiers en zeer beste benen.

Voor de mooiste koeien  met de beste uiers staat Payssli garant. Ook hij kreeg de eerste fokstierdochters aan de melk maar die be´nvloeden zijn cijfers niet. Payssli is tevens gesekst beschikbaar.
LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
11-08-2022 Brown Swiss fokwaarden augustus 2022
19-04-2022 200.000 kg voor Brown Swiss koe!
07-04-2022 Brown Swiss fokwaarden april 2022
09-03-2022 Brown Swiss kalveren te koop -- Update 9-3-2022: zijn verkocht!! --
09-12-2021 Brown Swiss fokwaarden december 2021
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >