Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
18-08-2014 | Fokwaarde draai augustus 2014

Huray en zijn zonen blijven de Duitse toplijst domineren.

Bekijk de toplijst met fokstieren

Bekijk  de toplijst genomicstieren

Hoewel er goede nieuwkomers aan de poort kloppen hebben Harley en Hacker uitmuntende fokwaarden voor productie en houden ze ook met hun exterieur en gezondheid de concurrentie van zich af.


Harley stamt daarbij uit een goede bewezen koefamilie en heeft een zeer goede melkbaarheid.

Harley Beatrice:

Hacker liet al een overtuigende groep zien in april j.l., heeft hoge cijfers voor levensduur en is geschikt voor gebruik op pinken .


Hacker dochters:


Erasco
sluit aan bij de top en heeft eveneens een hoge productie te bieden. Hij steeg van binnen een jaar van 119 naar 126 GZw door verassend meer melk. Zijn koefamilie maakt indruk met de eerste drie generaties die meer dan 5 x kalfden en gemiddeld 10.000 kg of meer gaven. Hij biedt daarbij met Emerog x Hucos iets ander bloed en fokt diepe koeien met een brede voorhand. Zijn moeder is nu 8e kalfs en noteert hoge producties.

Ook Vinold en Hegall zijn echte productiestieren die in alle kruisingsprogramma’s passen met diverse rassen om de productie er bij te houden.

Wie gaat voor wat meer eiwit kan met allrounders als Proteus, Joschka en Epo goed uit de voeten. Alle drie hebben ze bovendien goede cijfers voor de gezondheidskenmerken en zeer solide exterieur. Epo wist met zijn 3e kalfs dochters nogmaals te stijgen. Sinds augustus 2013 is hij 4 punten MW (productie) en 5 punten ND (levensduur) gestegen. Hij is de allerhoogste beschikbare stier voor levensduur en bekend in de complete Duitse database en een van onze allerhoogste stieren voor eiwit %. Naar Nederland rekent hij om met +0,31 % eiwit op roodbontbasis!

Epo, Joschka en Proteus zijn uitermate geschikt om in te kruisen op Holsteins waarvan benen, eiwit en fitness  verbeterd dienen te worden.

Voor top exterieur  is Payssli nog steeds de beste keus. Zeer goede uiers en een beste productie maken hem voor zowel de zuivere fokkerij als in de driewegkruising zeer geschikt.

Nieuw deze draai is Jaguar: een Juleng zoon uit Mona, een van de beste proefstierdochters van Huray. Jaguar fokt bij een mooie melkplas hoog eiwit en heeft daarbij fantastisch exterieur, een prima melkbaarheid en levensduur, vruchtbaarheid en celgetal zeer gunstig. Een echte allrounder!

Jaguar dochter Lotte:


Ook Prinz is een beloftevolle nieuwkomer. Niet alleen biedt hij wat ander bloed met Preset x Hucos, ook heeft hij zeer goed exterieur en royaal positief eiwit.

Zelf bewijst Huray ook in Nederland nog steeds dat hij met de beste roodbonte stieren concurreert en zijn levensduur cijfer ging nogmaals omhoog. Helaas blijft hij schaars.

Ook oudgedienden als Encore, Prohuvo, Etpat en Preferenz hebben hun eiwit en levensduur in Nederland meer dan bewezen. Ondanks dat ze niet meer beschikbaar zijn maken ze nog steeds prima reclame voor Duits Brown Swiss in Nederland: hoog eiwit, zeer goede benen en torenhoge levensduur maken dat ze nog elke draai verbeteren dankzij hun laatrijpe dochters.LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
11-08-2022 Brown Swiss fokwaarden augustus 2022
19-04-2022 200.000 kg voor Brown Swiss koe!
07-04-2022 Brown Swiss fokwaarden april 2022
09-03-2022 Brown Swiss kalveren te koop -- Update 9-3-2022: zijn verkocht!! --
09-12-2021 Brown Swiss fokwaarden december 2021
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >