Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
03-12-2014 | Fokwaarden december 2014

In de Duitse Brown Swiss lijst verschenen enkele nieuwe stieren met dochters in de top. HARLEY behoudt zijn koppositie in Duitsland keurig . Ook allround krachtpatser HACKER bleef mooi constant. Bij hen voegt zich met 46 eerste dochters hun halfbroer HALLELUJA (Huray x President) . Hij biedt naast een ruime plas melk tevens positief eiwit en laat in exterieur en fitness geen steken vallen.

Nieuw is ook VOICE  ( Vigor x Conveyer) met nu 40 dochters aan de melk. Hij vererft zeer hoog eiwit met prima uiers. Zijn vroege cijfers wijzen hem ook aan als echte levensduur vererver met laag celgetal. Zijn dochters hebben lange open kruizen en zeer goede uiers.

Nieuwkomer in augustus was JAGUAR . Hij  moest iets inleveren van de hoge verwachtingen door een wat lagere persistentie (105) Hij blijft met positief eiwit wel een van de meest aantrekkelijke exterieurverervers. De overtuigende dochtertour van afgelopen najaar wordt bevestigd met sterke frames en voortreffelijke uierkwaliteit op papier.

Ook van PRINZ bekeken we dochters. De Preset zoon stamt uit de 6e kalfs Hucos Rikone en maakte indruk goed ontwikkelde dochters met goede bovenbouw, hellende kruizen en keihard steil beenwerk. De uiers waren correct met  soms wat wijdere speenplaatsing.  Prinz scoort tevens positief voor eiwit.

JOSCHKA verbeterde nogmaals zijn fitness dankzij 3e kalfsdochters. . De stier kent weinig minpunten en is met zijn outcrossbloedvoering (Jufast x Nofak) zeer welkom. Met een royale productievererving, positief eiwit en torenhoge cijfers voor celgetal, persistentie en levensduur  is hij breed inzetbaar. Ook

PROTEUS
kreeg een lichting fokstiervaarzen die hem aan een plus voor productie hielpen. Met zijn aAa code 165243 biedt hij tevens een alternatief voor de vele krachtstieren binnen het ras.

In de Nederlandse lijst doen onze oude vertrouwde stieren het prima! PROSSLI  ging met nog wat nieuwe dochters omhoog in de lijst en bewijst nogmaals zijn levensduur. Zijn beenwerk fokwaarde van 124 is onovertroffen! 

Ook de PROHUVO dochters presteren zeer goed met beste gehalten.  In zowel kg melk als levensduur steeg hij dan ook deze draai weer. Ook PREFERENZ houdt zich goed staande met zijn Nederlandse dochters en bleek een goede keus voor de Nederlandse veestapel.LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
11-08-2022 Brown Swiss fokwaarden augustus 2022
19-04-2022 200.000 kg voor Brown Swiss koe!
07-04-2022 Brown Swiss fokwaarden april 2022
09-03-2022 Brown Swiss kalveren te koop -- Update 9-3-2022: zijn verkocht!! --
09-12-2021 Brown Swiss fokwaarden december 2021
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >