Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
07-12-2017 | Fokwaarden december 2017

VASSLI blijft in Duitsland aan kop. Met veel melk en best exterieur is hij een allrounder. Helaas leeft Vassli niet meer en zijn de laatste rietjes reeds in omloop.

De nummer 2 van de lijst is HUSOLD. Zijn  3e kalfs dochters laten zijn melkfokwaarde flink stijgen en met positieve cijfers voor gezondheid, vruchtbaarheid en levensduur is hij een late Huray zoon zonder fouten in zijn exterieur. Zijn moeder Zirbel kalfde maar liefst 8 keer! .

VERDI volgt op nummer 3 met veel melk  èn hoog eiwit. Zijn eerste dochters hebben net voor de 2e keer gekalfd. Hij moest weliswaar ietsje melk laten vieren maar steeg in zowel eiwitgehalte, uier en benen fokwaarde. Zijn uiergezondheid, melkbaarheid en dochtervruchtbaarheid zijn ook  positief. Verdi is met zijn krachtige bouw bovendien ook zeer geschikt voor op Holsteins en Jersey’s .

VANPARI bleef  voor productie constant maar kon met 3e kalfs dochters zijn levensduur en fitness nog wat zien stijgen. Hij combineert veel melk met hoge gehalten.

HAPAT  is onze hoogste eiwit vererver. Hij steeg zelfs naar +0,27 % eiwit en verhoogde zijn fitness fokwaarde nog wat.  Ook zijn vruchtbaarheidsfokwaarde is met 121 torenhoog. Hapat kan bovendien goed op pinken gebruikt worden.

HARLEY kreeg nogmaals vele fokstierdochters erbij. Met veel melk,neutraal eiwit en  degelijk robuust exterieur met een spiertje, steil sterk beenwerk  en centrale draaiers blijft hij een zeer geschikte kruisingsstier voor op Holsteins.

JULAU heeft inmiddels 100 3e kalfs dochters. Hij bleef daarmee keurig op niveau. Op de iets vlakkere kruizen na laat Julau eigenlijk nergens steken vallen. Hij heeft een goede plas melk met positief eiwit, zeer goede secundaire kenmerken als melkbaarheid, gezondheid en vruchtbaarheid  en ook voor uier en  beenwerk scoort hij foutloos.

Nieuwe stier en tevens hoogste PAYSSLI zoon is PURPRO. Met nu 78 eerste dochters steeg hij deze draai flink voor melk en Fitness. Bovendien lijkt hij met 120 uier en 114 benen en 121 totaal de exterieuraanleg  van zijn vader moeiteloos te hebben overgenomen.  

LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
13-07-2021 German Dairy Show digitaal
29-04-2021 Kruisling kalveren te koop
19-04-2021 Biologische dekstieren te koop
13-04-2021 Jucator op plek 2 meest gebruikte stieren van Duitsland 2020
09-04-2021 Fokwaarden draai april 2021
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >