Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
09-04-2018 | Brown Swiss fokwaarden april 2018
Topstier in de lijst is Husold die met 3e kalfs dochters blijft stijgen in productie, gezondheid en levensduur. Vassli is de nummer 2 maar is niet meer beschikbaar.

Bekijk de Spermex Brown Swiss lijst uit Duitsland

Verdi
is onze hoogst beschikbare stier op de kaart en met zijn hoge eiwit onze beste allrounder. Hij heeft nu al 748 dochters. Weliswaar verloor hij verloor een klein beetje melk maar hij verbeterde zijn vetgehalte, persistentie en melkbaarheid. Zijn moeder Pronto Idro heeft de 100.000 kg melk inmiddels overschreden en zijn dochters moeten eveneens tot dergelijke prestaties in staat zijn. Het zijn handige sterke koeien die in elk systeem passen met daarbij hoog eiwit. Verdi is tevens gesexed beschikbaar

De draai kende een aantal nieuwkomers, waarvan Padua zoon Pustertal de hoogste is. Hij steeg fors t.o.v. zijn genomic fokwaarde met zijn eerste 65 dochters. Zijn moeder Desiree is al in de 7e lactatie. Zijn dochters zijn gemiddeld ontwikkeld maar zeer productief met prima benen en klauwen. Een aandachts punt ligt in de kruisbouw maar dankzij de zeldzame combinatie  van hoge producties en goede fitnesscijfers – vooral dochtervruchtbaarheid en celgetal – verdient hij zeker de aandacht.

Vavigo kwam niet onverwacht hoog door aangezien zijn eerste dochters imponeren met hun stijl en geweldige uierkwaliteit. Vavigo stamt uit de populaire stiermoeder Vigor Noris. Hij biedt een zeer complete totaalpakket met hoge productie, gemiddelde frames,  excellent beenwerk en zeer goed aangehechte uiers. Ook de fitness cijfers maken hem tot een echte allrounder.

Harrison is een vroege Harley zoon uit de beroemde R familie van het bedrijf Schwayer. Ook Prinz en Vegas stamen uit deze productieve en duurzame lijn: Harrison’s moeder Rinha is een 7 kalfs zus van Prinz en gaf tot dusver gemiddeld 11.216 kg melk met 3,70% eiwit. Grootmoeder Rikone produceerde 10.297 kg melk met 3,64% eiwit over 9,5 lactaties. Harrison heeft al 117 dochters waarvan 56 gekeurd. Met :voldoende melk, positief eiwit , een evenredig lineairbeeld en positieve fitnesscijfers is hij zeer allround. Zijn vader Harley bleef mooi in de top maar is momenteel helaas niet leverbaar.

Sinds zijn dochtergroep in Bad Waldsee is Purpro (v. Payboy) ook zeer populair en deze draai verdubbelde hij zijn dochterschare bijna. Hij ging in uiergezondheid nog iets omhoog. Purpro dochters zijn prima ontwikkeld, hebben melktype, droog beenwerk en lange vooruiers.  Daarnaast zijn ze zeer persistent.

Vanpari bleef hoog in de toplijst en kan gebruikt worden als allrounder met een zeer hoge eiwitproductie. Er is nog steeds gesexed sperma beschikbaar.  

Vintage won een paar punten dankzij iets hogere gehalten en een forse verbetering van zijn  vruchtbaarheids fokwaarde, zijn enigste echte aandachtspunt. Zijn allound kwaliteiten maken hem wereldwijd zeer populair.

Hacker zag zijn dochterschare bijna verdubbelen: met nu 1.519 dochters is hij nog steeds een melkvererver met beste benen, makkelijke geboorten en prima fitness en levensduur.

Puck heeft gelijkwaardige kwaliteiten, mede dankzij zijn moeder met 10 lactaties en grootmoeder met 11 lactaties. Puck zag deze draai met zijn 3e kalfs dochters zijn levensduur dan ook aanzienlijk stijgen.  

Met een flinke schare nieuwe dochters maakte ook Glarus een opmerkelijke stijging door. Glaris is een Glenn uit Zeus Dinar met de beroemde Vinozak Diva als stammoeder. Zijn  236 dochters in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland imponeren met geweldige uiers, beste benen en veel melk. Glarus is bovendien geschikt voor pinken.LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
11-08-2022 Brown Swiss fokwaarden augustus 2022
19-04-2022 200.000 kg voor Brown Swiss koe!
07-04-2022 Brown Swiss fokwaarden april 2022
09-03-2022 Brown Swiss kalveren te koop -- Update 9-3-2022: zijn verkocht!! --
09-12-2021 Brown Swiss fokwaarden december 2021
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >