Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
04-12-2019 | Indexdraai Brown Swiss dec 2019
De nieuwe fokwaarden bij de stieren zijn geupload!

HUSOLD
voert nog steeds de Duitse lijst aan en inmiddels heeft hij gezelschap van zijn zoon HUDSON (mv,. Easton). Hij wist zich deze draai achter hem te scharen op plaats 2. Met bijna 1.000 kg melk, een zeer hoge persistentie, laag celgetal en correcte exterieurcijfers is hij een veelbelovende productievererver. Eigenaar RBG Memmingen liet onlangs een drietal van hem zien op de Jungzuchtershow in Buchloe. Zijn dochters hebben beste achteruiers en iets langere spenen.

Ook JUCATOR  was present in Buchloe en hij moest deze draai iets gas terugnemen in de melk. In eiwit ging hij zelfs nog omhoog en ook qua uiers, benen, functionaliteit en gezondheid blijft hij een van de meest interessante stieren en is zeker ook geschikt voor grote melktypische Holsteins.  RBW liet in Buchloe o.a. HIGHLENG zien. Met ruim 180 dochters hield hij zijn cijfers best, veel melk, laag celgetal bij een zeer goede melkbaarheid. Higleng wist met hele lange vaste vooruiers te overtuigen en steeg in levensduur.  

VERDI hield zich ook prima staande. Met torenhoog eiwit, kracht, functionaliteit en fitness is hij de eerste keuze voor inkruisen op te tere Holsteins.

BRILLIANT is inmiddels al een jaar zeer stabiel in zijn fokwaarden met zijn eerste dochters nu begin 3e lactatie. De Brookings zoon van de geweldige Egiz Selina (Duits Nationaal Kampioene in 2014) combineert een solide productie (+0,10 eiwit) aan een hoge levensduur, persistentie, uiergezondheid en natuurlijk best exterieur! Zijn dochters hebben brede hoog en ondiep aangehechte uiers en stappen op sterk droog beenwerk met vooral zeer stevige koten.  Zijn enige aandachtspunt is de wat ondergemiddelde melksnelheid.

Inmiddels heeft ook Cadence zoon AG CADI de eerste 47 dochters in zijn fokwaarde. Nog pril maar veelbelovend!

VINTAGE is een allrounder zowel voor kruisen als voor zuivere fokkerij. Met veel melk, positief eiwit en een goede  melkbaarheid zijn de sterke Vintage dochters makkelijke werkkoeien.

VANPARI heeft inmiddels al bijna 2500 dochters. Hij combineert als vanouds veel melk met hoog eiwit en zorgt voor beste uiers en goede benen. Ook de gezondheid en vruchtbaarheid van zijn dochters is goed.

DANE is in Duitsland een van de hoogste buitenlandse verervers en is een geweldige allrounder voor wie met zuiver Brown Swiss fokt. Brede open kruizen, een goede productie en zeer goede breed en vast aangehechte uiers.  LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
18-10-2021 Prachtige dekstieren te koop
26-09-2021 Dekrijpe Brown Swiss stier te koop (verkocht)
19-08-2021 Prachtige zuivere dekstieren te koop (verkocht)
11-08-2021 Brown Swiss fokwaarden augustus 2021
29-07-2021 Brown Swiss dekstier te koop
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >