Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
14-08-2020 | Index nieuws augustus 2020

Nog steeds gaat de betrouwbare HUSOLD op eenzame hoogte aan de leiding.
|
Eiwittopper HAPAT volgt op 8 punten GZW afstand, kort gevolgd door CADURA, de nieuwkomer van de vorige draai . 

Hij wist dankzij inmiddels 295 dochters maar liefst 7 punten  te stijgen. De winst kwam vooral door een forse stijging in melk. Zijn vaarzen laten een royale persistentie zien en tevens een goede uiergezondheid. Cadura (Cadence x Huxoy) fokt goed ontwikkelde koeien met brede iets vlakkere kruizen met daaronder brede, hoog en vast aangehechte uiers. Ook melkbaarheid, dochtervruchtbaarheid en geboorteverloop zijn ruim positief.

Hij wordt gevolgd door PUSTERTAL, een allrounder die naast een flinke melkplas ook goede vleeseigenschappen laat zien.

Hobbit zoon HOBAS wist met nu 105 dochters in de top tien te belanden in zijn eerste officiële draai.

Kort erop volgt kracht en eiwitstier VERDI, nog steeds onze eerste keus voor op tere (Holstein) koeien die meer kracht in voorhand en bot kunnen gebruiken. De degelijke Verdi dochters – al 125 zijn aan het einde van de 3e lactatie-  laten een goede vruchtbaarheid, persistentie en uiergezondheid zien. Zijn zoon VETERAN moest iets inboeten en bevindt zich nu op gelijke hoogte met zijn vader. 

Melkvererver AMOR (Anibal x Huray) wist zijn productie mooi stabiel te houden. Zijn eerste dochters zijn inmiddels 2e kalfs en hebben een zeer hoge persistentie laten zien.  Hij moest wel iets inboeten voor melkbaarheid en vruchtbaarheid maar zijn dochters hebben mede dankzij hun goede uiers een laag celgetal. Ook zijn levensduur fokwaarde is hoog.

HIGHLENG zag zijn melk nog wat stijgen met de eerste dochters net vers in de 3e lactatie. Van vaars naar tweede kalfs hebben ze een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Op geen van de gezondheidseigenschappen laat Highleng steken vallen. Zijn dochters beschikken over zeer lange, goed aangehechte uiers. Hij is geschikt voor gebruik op pinken. 

JUCATOR wist deze draai zijn vruchtbaarheid te verbeteren en ook melk ging iets omhoog. Hij is een allround pinkenstier met goed eiwit, beste benen en de hoogste uierstier in de lijst. Hij combineert extreem hoge melksnelheid aan laag celgetal en goede uiergezondheid.

BRILLIANT heeft de eerste dochters aan het einde van de derde lactatie en laten een goede persistentie en laatrijpheid zien. Ook celgetal, eiwit en vruchtbaarheid zijn goed. Als zoon van oud nationaal kampioene Egiz Selina is het geen verrassing dat zijn exterieurcijfers uitermate goed zijn.

HARVARD heeft nu 102 dochters en hield zijn cijfers netjes. Een kleine plus in de melk (+353 kg)  positief eiwit +0,09 en een lichte stijging in levensduur maken hem een interessante stier, vooral omdat hij een topbevruchter is!. Ook qua exterieur, gezondheid en melkbaarheid laat hij niets te wensen over.

Ook VERITAS was nieuw op de kaart vorige draai. Hij kreeg er een kleine 20 dochters bij en wist licht te stijgen in productie en gezondheid. Hij vererft positief eiwit en een goede vruchtbaarheid.

Het was even wachten, maar inmiddels heeft ook VIP (Vintage x Vasir ) een eerste dochterfokwaarde. Zijn eerste gekeurde dochters laten een zeer hoge melkproductie zien en hebben naast brede open kruizen daarbij zeer vast en lang aangehechte uiers met een beste band. Vip was ook al populair in Australië en bezet daar al de 3e plek in de lijst!

Harrison steeg 3 puntne RZG dankzij meer melk, vruchtbaarheid +3 (110)  en uiergezondheid (118). Met 114 levensduur onderstreept hij zijn koefamilie die grossiert in levensproductie. Zowel moeder als grootmoeder haalden de 100.000 kg melk, natuurlijk met Brown Swiss gehalten! LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
11-08-2022 Brown Swiss fokwaarden augustus 2022
19-04-2022 200.000 kg voor Brown Swiss koe!
07-04-2022 Brown Swiss fokwaarden april 2022
09-03-2022 Brown Swiss kalveren te koop -- Update 9-3-2022: zijn verkocht!! --
09-12-2021 Brown Swiss fokwaarden december 2021
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >