Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
01-12-2020 | Fokwaarden draai december 2020

CADURA wist na zijn forse winst in augustus nogmaals een punt te winnen deze draai. Zijn eerste dochters hebben voor de tweede keer gekalfd. Cadura blinkt uit in melkvererving, brede kruizen met beste uiers en zijn vruchtbaarheid en levensduur stegen wederom. Bij een vlotte melkbaarheid zijn ook uiergezondheid en geboortegemak goed. Cadura zal binnenkort gesekst beschikbaar komen. 

HOBAS (v. Hobbit) wist dankzij een goede plas melk met positief vet- en eiwitgehalte nog iets te stijgen in zijn 2e draai. Zijn dochters zijn niet te groot en beschikken over droog beenwerk en correcte uiers. 

Wie eiwit wil verbeteren kan niet om HAPAT heen. Met +0.27 % is hij de hoogste eiwitvererver in de Brown Swiss top. Pinkenstier Hapat vererft daarbij goede uiers en zijn dochters laten een extreem goede vruchtbaarheid zien bij een eveneens laag celgetal. Niet verwonderlijk heeft hij dan ook een zeer goede levensduurfokwaarde (110) . 

VIP kreeg er weer wat dochters bij en wist zowel zijn melkvererving als zijn gehalten iets te verbeteren. Hij vererft zeer brede kruizen bij een beperkte hoogtemaat en weet qua vruchtbaarheid zijn genomicfokwaarde flink te verbeteren. Ook melkbaarheid en uiergezondheid zijn positief. 

Kracht en eiwitstier VERDI bleef stabiel en wist zelfs nog iets te stijgen in levensduur (+3, 109). 

AMOR
 bleef qua productie op niveau en is een royale melkvererver met een goede uiergezondheid en levensduur. 

Allrounders JUCATOR en HARRISON kregen geen of amper nieuwe dochters en bleven stabiel. 

Jucator is een voor pinken geschikte eiwitstier en vererft sublieme uiers. 

Harrison stamt uit een duurzame productieve familie en laat een zeer goede uiergezondheid en levensduur zien. 

Een interessante nieuwe allrounder zou VIORI kunnen zijn. Met Vivid x Juleng x Prego heeft hij een Hussli en Huray vrije afstamming wat hem naast zijn foutloze fokwaarden extra aantrekkelijk maakt.
Viori laat zowel in productie, gehalten exterieur en fitness nergens steken vallen. Ook melkbaarheid is met 112 zeer goed.LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
11-08-2022 Brown Swiss fokwaarden augustus 2022
19-04-2022 200.000 kg voor Brown Swiss koe!
07-04-2022 Brown Swiss fokwaarden april 2022
09-03-2022 Brown Swiss kalveren te koop -- Update 9-3-2022: zijn verkocht!! --
09-12-2021 Brown Swiss fokwaarden december 2021
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >