Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
11-08-2021 | Brown Swiss fokwaarden augustus 2021

Het is lang geleden dat een Duitse Brown Swiss fokstier zo dicht in de buurt van de nummer 1 HUSOLD kwam. Hij voert al jaren de lijst aan maar deze draai wist de hoornloze VISOR P hem tot op 1 punt GZW te benaderen.

VISOR steeg maar liefst 4 punten en verbeterde zowel productie als fitness. Met + 555 kg melk met + 0,24 % vet en +0,06 % eiwit , 115 levensduur, 113 uiergezondheid , 110 benen en 121 uier laat allrounder VISOR nergens steken vallen. Zijn dochters zijn aan het einde van de vaarzenlijst en produceren voldoende persistent, zijn vruchtbaar en kalven makkelijk. Visor is geanalyseerd met aAa 615243 en stamt uit een excellente lijn.

Eiwit topper HAPAT (+0,28 % eiwit) handhaaft zich nog altijd prima in de top. Hij geeft gezonde kleine koeien die zeer vruchtbaar zijn en lang meegaan. Zijn moeder maakte 8 lijsten met gemiddeld 9.426 kg met 4.42 % vet en 4.19 % eiwit!

Nieuwkomer van de vorige draai was PUKARI. Hij steeg deze draai de top 10 binnen dankzij winst op productievlak. PUKARI is een Puck zoon met ruim 1.000 kg melk en neutraal eiwit. Hij geeft makkelijke geboorten, een goede persistentie en hoge levensduur, Zijn dochters zijn gemiddeld qua grootte en hebben correcte uiers en benen.

Nieuw vorige draai was ook JAKARTA. Hij hield zich netjes stabiel en overtuigt met een mooie productievererving en een zeer hoge levensduur. Zijn dochters zijn breed gebouwd, hebben conditie en melken persistent en vlot bij een goede uiergezondheid. Ze hebben zeer goede uiers en sterke koten. Jakarta heeft kappa caseine BB en betacaseine A2/A2. Hij is zelf een mooie stier en met aAa code 561423 geanalyseerd.  

VERDI is voor het eerst ook in de Nederlandse lijst te vinden. Hij weet dankzij de goede gehalten direct bovenin de lijst te debuteren op plek 2!

VIP bleef netjes op niveau dankzij veel melk, zeer brede open kruizen en prima aangehechte uiers.

Ook  pinkenstier JUCATOR en krachtpatser HARRISON  hielden zich goed staande.

VIORI ontwikkeld zich eveneens tot een mooie allround stier met veel melk, positief eiwit en goed exterieur.

CADURA wist iets van het verlies van vorige draai goed te maken dankzij een kleine productiestijging. Hij is een moderne Brown Swiss stier met  makkelijke geboorten, veel melk, vlot melkende en toch gezonde uiers.

Interessante nieuwkomer deze draai is DORIAN. Met 92 eerste dochters weet hij een nette productie en positieve gehalten te combineren met top exterieur. Vooral de droge sterke benen en klauwen en de hoog en ondiep aangehechte uiers springen in het oog. Voor gezondheid, vruchtbaarheid en levensduur zijn de verwachtingen eveneens goed.LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
24-11-2021 Brown Swiss kruisingen na Holsteins het productiefst
17-11-2021 Duitse stieren bovenaan Europese lijsten
18-10-2021 Prachtige dekstieren te koop
26-09-2021 Dekrijpe Brown Swiss stier te koop (verkocht)
19-08-2021 Prachtige zuivere dekstieren te koop (verkocht)
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >